2 dl víz
5 db tojás
a tetejére porcukor
0.5 l (Hulala, vagy cukrászhab) tejszínhab
10 dkg zsír
20 dkg liszt
1 cs. főzés nélküli Aranaka krémpor főzés nélküli krémpor
A vizet a zsírral forrásig főzzük, majd belekeverjük a lisztet, azután egyesével a tojásokat és addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Nyomózsákkal dió nagyságú halmokat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe a masszából..
A kémhez 1/2 l tejszínt felverünk kemény habbá és belekeverünk egy főzés nélküli kémport. Ezzel megtöltjük, porcukrozzuk és kész is.
A sütési idő 15 perc 200 fokon, de nem szabad kinyitni a sütő ajtaját közben, majd ezután 10 perc 170 fokon.
Kézi habverővel összekeverem a tészta hozzávalóit, formába rakom és megszórom a gyümölcsökkel.
Elkészítési idő: 25 percElőször a száraz hozzávalókat keverjük össze,majd mehet hozzá a vaj,tojás. Éjszakára hűtőben pihen.Vékonyra nyújtani, 1 cm nagyobbra, mint a forma. Az alját megszurkálni. 180 fok...
Elkészítési idő:A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, nagy gáztepsi mér...
Elkészítési idő: 2 óra