1 kg liszt
5 dkg élesztő
22 dkg cukor
0.5 dl tej
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
30 dkg mák
1 db citromhéj
1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
A fél liter tejet meglangyosítjuk, beleteszünk 2 dkg cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A kiló lisztbe egy kis mélyedést készítünk, ebbe öntjük bele az élesztőt.
Összegyúrjuk, hozzáadunk még 1 dl étolajat is.
Ledagasztjuk a tésztát és kelni tesszük, majd ha kétszeresére kelt meg, mákos töltelékkel töltjük meg.
Mákos töltelék:
30 dkg mákot elkeverünk 20 dkg cukorral és egy citrom reszelt héjával.
A megkelt tésztát deszkára borítjuk és kettévágjuk, így két kürtöt készítünk belőle.
Kinyújtjuk, rátesszük a töltelék felét és szépen feltekerjük.
A tetejét étolajjal kenjük meg.
Előmelegített, 200 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük ki.
Ha kisült, még egyszer megkenjük étolajjal.
Szedjük össze a wc papír gurigákat és tekerjük be alufóliával. Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztből, tojásból, margarinból, 15 dkg cukorból, felfuttatott élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vízbe beletesszük a nádcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a xilittel, sóval, majd a tojással, kókuszzsírral, joghurttal is. Hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát legalább egy órára beáztatjuk a pálinkába. A tejet a vajjal és a sóval felforraljuk, majd belekeverjük a citromhéjat és a lisztet, és addig főzzük, míg az edény falától...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos tejben elkeverem a porcukrot (1 tk), belemorzsolom a friss élesztőt, 10 percet állni hagyom, amíg felfut. Kimérem és átszitálom a lisztet, a porcukrot (40 g) és a sót. Kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes