Családireceptkönyv.hu

Mákos kürt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
5 dkg élesztő
22 dkg cukor
0.5 dl tej
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
30 dkg mák
1 db citromhéj
1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

Elkészítés:


A fél liter tejet meglangyosítjuk, beleteszünk 2 dkg cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A kiló lisztbe egy kis mélyedést készítünk, ebbe öntjük bele az élesztőt.
Összegyúrjuk, hozzáadunk még 1 dl étolajat is.
Ledagasztjuk a tésztát és kelni tesszük, majd ha kétszeresére kelt meg, mákos töltelékkel töltjük meg.

Mákos töltelék:
30 dkg mákot elkeverünk 20 dkg cukorral és egy citrom reszelt héjával.

A megkelt tésztát deszkára borítjuk és kettévágjuk, így két kürtöt készítünk belőle.
Kinyújtjuk, rátesszük a töltelék felét és szépen feltekerjük.
A tetejét étolajjal kenjük meg.
Előmelegített, 200 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük ki.
Ha kisült, még egyszer megkenjük étolajjal.

Mákos kürt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Darázsfészek
Darázsfészek

2 dkg élesztőt 2, 5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk, majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet. Jól kidolgozzuk, majd 45 percig la...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar PUHA KAKAÓS KIFLI
PUHA KAKAÓS KIFLI

Az élesztőt felfuttatjuk pici cukorral.Összegyúrjuk a hozzávalókat a kakaó kivételével.A megkelt tésztát kettévesszük. Egyik részébe beletesszük a kakaót.Kelesztjük,kinyújtjuk őke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A foszlós kalács rejtelmei
A foszlós kalács rejtelmei

CímlapA foszlós kalács rejtelmei A foszlós kalács rejtelmei petra Húsvét 2015. március 5. 2 Nem kertelünk: a foszlós kalácshoz nem elég egy jó recept. Szabályok vannak, melyek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk