Családireceptkönyv.hu

Meggyfelfújt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 dkg liszt
2 tojás
6 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
4 dkg olvasztott vaj
40 dkg meggy (v. cseresznye)
barna cukor
Karamelles-meggyes öntet:
2 dl meggylé
3 ek barna cukor
cherry-brandy aroma

Elkészítés:


Egy serpenyőbe felolvasztunk 2-3 ek barna cukrot, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet. Kicsit összeforgatjuk, felöntjük egy kevés meggylével, és ízlés szerint cherry-brandy aromával meglocsoljuk. Pár percig együtt karamellizáljuk, majd a meggyet szűrőbe szedjük, és lecsepegtetjük. Mielőtt a tésztába kerülne, teljesen kihűtjük.

Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd a közepébe mélyedést csinálunk, és beleütjük az egész tojásokat. Ezután robotgéppel simára keverjük.
Pár perc után hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és az olvasztott vajat. (Mindegyik hozzáadása után alaposan összekeverjük.)

A habtejszínt felverjük úgy, hogy ne legyen túl kemény a hab, majd fakanállal óvatosan az előzőleg kikevert masszához keverjük. Ezután a masszát egy kanál segítségével szitán átnyomjuk.

Egy 1,5 literes formát alaposan kivajazunk, a kihűtött meggyet elosztjuk az alján, majd ráöntjük a tésztát. A tetejét egyenletesen elsimítjuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Egy serpenyőbe állandó keverés mellett felolvasztjuk a barna cukrot, majd hozzáöntjük a meggylét, és ízlés szerint az aromát. Lassú tűzön kevergetve addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik. (Amennyiben tálalás előtt kihűlne és besűrűsödne, akkor újramelegítéssel megint eléggé folyós lesz.)

Tálalás előtt a felfújtat porcukorral megszórjuk, és a karamelles-meggyes öntetet kínáljuk hozzá.

Meggyfelfújt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös citromos túrótorta
Tejfölös citromos túrótorta

1. Keverd el a túróta citrom héjával, a 2 tojással és a vajjal. Tegyél hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt keverd krémes állagúra, ha könnyebb, akkor használhatsz g...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anita
KUGLÓF
KUGLÓF

A tojasokat habosra kavarni a cukorral es a vaniliaval Hozzakavarni az olajat Utana felvaltva hozzatenni a tejet es a sutoporral elkevert lisztet A kuglof format kiolajozni es...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Isler
Isler

A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukor-sütőpor-dió van. cukor keveréket, végül a rummal egynemű tésztává gyúrjuk. Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, hogy a zsiradék...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk