1/2 kg liszt
200 gr zsir
1 tojas
1 kis doboz tejfol
pici so
5 evokanal cukor
1 tasak sutopor
2 kg alma
fahej
4 evokanal griz(buzadara)
Osszegyurom a hozzavalokat:liszt,tojas,so,zsir,tejfol
Ha kemenynek talaljuk akkor keves tejet adunk hozza
Hutoszekrenybe tesszul legalabb egy fel orara
Az almat megmossuk,a maghazat kivesszuk es vekony szeletekre vagjuk...en az alma hejat rajta hagytam...cukrot izles szerint...
Foni tesszuk egy kis vizzel es a cukorral,a vege fele bele hintjuk a grizet(buzadarat)
Amikor puha hozza tesszuk a fahejat
Langyosra hutjuk
A tesztat 2 reszre osztjuk
Az egyik reszet kinyujtjuk tepsi nagysagura,es a tepsibe helyezzuk
Rea kenjuk a parolt almat es a masodik lappal beboritjuk
Villaval megszurkaljuk
Kozepes tuznel sutjuk
Nem kell nagyon megsutni
Meg melegen meghintjuk porcukorral
a tészta hozzávalóit ( kivétel a Liszt )összeforraljuk -ha forr lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a lisztet majd jól összedolgozzuk -ha kihült kézzel hozzátudunk nyúlni 4 részre os...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: Közepes-a hozzávalókar bot mixerrel elkeverjük sütőpapirral kibélelt tepsibe öntjük -rászorjuk a gyümölcsöket -előmelegitett sütőben készre sütjük ( tűpróbá alkalmathatunk
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, vaníliás cukorral és a porcukorral, elmorzsoljuk benne a zsírt, majd hozzáadjuk a tojást, citromhéjat, végül annyi tejfölt adu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlisztet egy tálba szitálom, elkeverem benne a sót és a kristálycukrot. Tűzálló tálba meglangyosítom a tejet. A liszt közepébe lyukat készítek, beleütöm a tojást, belemorzsolom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes