1 teáskanál MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel
2 evőkanál szójaszósz
1 lapos teáskanál reszelt gyömbér
őrölt ízlés szerint bors
1 evőkanál mustár
1 dl méz
fél dl balzsamecet
2 dl paradicsompüré
1 dl száraz vörösbor
1 közepes aprítva vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 kis fej aprítva fokhagyma
80 dkg szeletelt hús
A hússzeleteket 1 napra a pác hozzávalóiból elkészített pácban állni hagyjuk a hűtőszekrényben.
Egy tepsit kiolajozunk, beleöntünk 1/2 dl vizet, 1/2 dl száraz vörösbort és belehelyezzük az előző nap bepácolt húst a páclével együtt.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 60 perc alatt puhára sütjük.
Az első 20 percben alufóliával letakarva sütjük és sütés közben a húst néhányszor megforgatjuk.
Az elkészült ételt burgonyapürével és salátával kínáljuk
A brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd krumplinyomóval vagy villával jól összetörjük. A majonézhez a tojássárgáját a mustárral elkavarjuk, fol...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tojást addig főzzük, amíg teljesen kemény lesz, ezután a főtt tojást, a lilahagymát és a petrezselyemzöldet apró darabokra vágjuk és egy tálba helyezzük, sózzuk, borsozzuk. Hozzá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű-
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A sárgáját keverd ki a cukorral, majd add hozzá több részletben a kakaóval, szódabikarbónával és sütőporral vegyített li...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű