1 teáskanál MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel
2 evőkanál szójaszósz
1 lapos teáskanál reszelt gyömbér
őrölt ízlés szerint bors
1 evőkanál mustár
1 dl méz
fél dl balzsamecet
2 dl paradicsompüré
1 dl száraz vörösbor
1 közepes aprítva vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 kis fej aprítva fokhagyma
80 dkg szeletelt hús
A hússzeleteket 1 napra a pác hozzávalóiból elkészített pácban állni hagyjuk a hűtőszekrényben.
Egy tepsit kiolajozunk, beleöntünk 1/2 dl vizet, 1/2 dl száraz vörösbort és belehelyezzük az előző nap bepácolt húst a páclével együtt.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 60 perc alatt puhára sütjük.
Az első 20 percben alufóliával letakarva sütjük és sütés közben a húst néhányszor megforgatjuk.
Az elkészült ételt burgonyapürével és salátával kínáljuk
1. A megtisztított sütőtököt daraboljuk fel és sorakoztassuk alufóliával bélelt tepsibe. 180 C- fokon süssük meg. 2. A megtisztított almákat vágjuk cikkekre, tegyük lábosba. Öntsü...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepes20-25 dkg sovány főtt vagy sült húst finomra darálunk. alaposan összedolgozzuk 1,5-2 db tejben áztatott, kinyomkodott és jól szétmorzsolt zsemlével, 2 tojássárgájával, finomra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kevés olajon pirítsd meg, rakd hozzá előbb a fokhagymát, majd a húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, és szórd meg pirospaprikával. Öntsd fel...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA krumplikat félbe vágtam, olívaolajjal picit meglocsoltam, zöldfűszerkeverékkel ízesítettem, megsütöttem. A zöldborsót megfőztem, passzíroztam. Baba csak a krumpli belsejét kapt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz