menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott húsos rizs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tasak MAGGI Tepsis fortélyok Tepsis húsos burgonya alap
1 dl tejföl
4 dl víz
szükség szerint margarin
15 dkg rizs
szükség szerint olaj
10 dkg reszelt sajt
25 dkg darált hús
20 dkg fagyasztott zöldség

Elkészítés:


A 25 dkg darált húst kevés olajon előpároljuk. A 15 dkg nyers rizst előfőzés nélkül egy margarinnal kikent hőálló tál aljára tesszük, rárétegezzük a darált húst és a 20 dkg. fagyasztott zöldséget.

A MAGGI Tepsis fortélyok Tepsis húsos burgonya alapot 4 dl vízzel összekeverjük és a zöldségre öntjük.

A tálat letakarjuk alufóliával és 190 fokon 45 percig sütjük, majd a tetejére 1 dl tejfölt és 10 dkg reszelt sajtot teszünk.

Visszatesszük a sütőbe alufólia nélkül és még 15 percig sütjük

Rakott húsos rizs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos burgonyalabda
Sajtos burgonyalabda

A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszere...

Elkészítési idő: 4 fő
Nehézség: Könnyű
share
TÖLTÖTT PAPRIKA
TÖLTÖTT PAPRIKA

Egy nagyobb űrtartalmú, 5-6 literes rozsdamentes, vastagabb aljú edényben az olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítek, félrehúzom, megszórom pirospaprikával, és felengedem...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
TEPSIS KARAJ ZÖLDSÉGÁGYON
TEPSIS KARAJ ZÖLDSÉGÁGYON

A megtisztított, összevágott zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem (a sütőpapírt picit megolajoztam előtte, és a fűszerezett zöldségeket is meglocsoltam pár csepp olaj...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
SAJTOS TÖLTÖTT TÉSZTA  (Börek)
SAJTOS TÖLTÖTT TÉSZTA (Börek)

A lisztet az élesztővel, a tojással, az olajjal és egy csipetnyi sóval, sima, lágy tésztává gyúrjuk. A reszelt sajtot (vagy lehet krémsajt is) elkeverjük a petrezselyemzölddel és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk