1 tasak MAGGI Tepsis fortélyok Tepsis húsos burgonya alap
1 dl tejföl
4 dl víz
szükség szerint margarin
15 dkg rizs
szükség szerint olaj
10 dkg reszelt sajt
25 dkg darált hús
20 dkg fagyasztott zöldség
A 25 dkg darált húst kevés olajon előpároljuk. A 15 dkg nyers rizst előfőzés nélkül egy margarinnal kikent hőálló tál aljára tesszük, rárétegezzük a darált húst és a 20 dkg. fagyasztott zöldséget.
A MAGGI Tepsis fortélyok Tepsis húsos burgonya alapot 4 dl vízzel összekeverjük és a zöldségre öntjük.
A tálat letakarjuk alufóliával és 190 fokon 45 percig sütjük, majd a tetejére 1 dl tejfölt és 10 dkg reszelt sajtot teszünk.
Visszatesszük a sütőbe alufólia nélkül és még 15 percig sütjük
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszere...
Elkészítési idő: 4 fő Nehézség: KönnyűEgy nagyobb űrtartalmú, 5-6 literes rozsdamentes, vastagabb aljú edényben az olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítek, félrehúzom, megszórom pirospaprikával, és felengedem...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított, összevágott zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem (a sütőpapírt picit megolajoztam előtte, és a fűszerezett zöldségeket is meglocsoltam pár csepp olaj...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA lisztet az élesztővel, a tojással, az olajjal és egy csipetnyi sóval, sima, lágy tésztává gyúrjuk. A reszelt sajtot (vagy lehet krémsajt is) elkeverjük a petrezselyemzölddel és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű