10 dkg por (kb) cukor
5 dkg búzadara
6 evőkanál liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg porcukor
kevés citromlé
6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
20 dkg vaj
4 dl tej
50 dkg piros ribizli
A 6 tojásból a szokásos módon piskótát sütünk, kihűtjük, majd vízszintesen kettévágjuk és elkészítjük a krémet.
Tejbegrízt főzünk a tejből és a búzadarából. A vajat a porcukorral kikeverjük és a kihűlt grízhez adjuk, végül hozzáadjuk a ribizlit, de óvatosan keverjük, hogy ne törjenek össze a szemek.
A krémet a két piskótalap közé töltjük, majd citrommázat készítünk a tetejére.
A citrommázhoz kb. 10 dkg porcukorhoz apránként hozzákeverünk egy kevés citromlevet.
Végül mindegyik kockát piros ribizlivel díszítjük és így tálaljuk.
A vizet a cukorral és mézzel felforraljuk. A tojásfehérjét habbá verjük a zseléfixel,hozzáadjuk a forró sziruphoz. Habzsákba töltve az ostyalapokra nyomjuk. Gőz felett felolvaszt...
Elkészítési idő: 60 percSütőt előmelegítjük 180°C-ra, kapcsos torta formát(16cm-es) kivajazzuk, lisztezzük, félre tesszük. Vajat a cukorral, vaníliával, csipet sóval habosítjuk, majd a tojásokat egyen...
Elkészítési idő:A tészta elkészítése: A tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. Lassú tűzön, 23x39cm-es kiv...
Elkészítési idő: 60 perc