10 dkg por (kb) cukor
5 dkg búzadara
6 evőkanál liszt
1 cs. sütőpor
20 dkg porcukor
kevés citromlé
6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
20 dkg vaj
4 dl tej
50 dkg piros ribizli
A 6 tojásból a szokásos módon piskótát sütünk, kihűtjük, majd vízszintesen kettévágjuk és elkészítjük a krémet.
Tejbegrízt főzünk a tejből és a búzadarából. A vajat a porcukorral kikeverjük és a kihűlt grízhez adjuk, végül hozzáadjuk a ribizlit, de óvatosan keverjük, hogy ne törjenek össze a szemek.
A krémet a két piskótalap közé töltjük, majd citrommázat készítünk a tetejére.
A citrommázhoz kb. 10 dkg porcukorhoz apránként hozzákeverünk egy kevés citromlevet.
Végül mindegyik kockát piros ribizlivel díszítjük és így tálaljuk.
A töltelékhez az aszalt szilvákat megfelezzük, és a vörösborban teljesen beforraljuk. A vizet a cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a mákot, a citromhéjat, az as...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt. 1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de akár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGombóctésztát készítünk: a krumplit megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük, összetörjük. Kihűlés után liszttel összegyúrjuk, 2-3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almás pite elkészítéséhez a sütőporral elkevert lisztet összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz