Családireceptkönyv.hu

Rizibizi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 bő evőkanál étolaj
500 g rizs - fehér (száraz)
750 ml víz (forró)
1 evőkanál só
250 g zöldborsó
1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:


Egy magas falú lábosban, olajon a rizst megpirítjuk, de ügyeljünk rá hogy ne kezdjen barnulni.
Felöntjük a rizst az előre felforralt vízzel, megsózzuk, és 1 percig forraljuk.
Rászórjuk, átkeverjük a zöldborsót és fedő alatt a lehető legkisebb lángon készre pároljuk. Pár percenként keverjük át, le ne égjen! Ezért is a kis láng!
Tűzhelytől és rizstől függően 10-30 perc után hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet átkeverjük és levesszük a tűzről.

Rizibizi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Félre a hiz­laló riz­zsel! Karfi­ol­mor­zsa a ki­rál
Félre a hiz­laló riz­zsel! Karfi­ol­mor­zsa a ki­rál

A karfiolt szedd rózsáira és zöldségaprítóban vagy turmixgépben törd össze. Csak rövid ideig nyomd az indítógombot, 1-2 mp alatt ugyanis apró szemcsés lesz a karfiol állaga, és itt...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Zsemlegombóc
Zsemlegombóc

A zsemléket kis kockákra, a hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlekockákat zsíron tepsiben, a hagymát pedig olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd összekeverjük őket a pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nokedli paleo
Nokedli paleo

Egyneművé dolgoztam, (esetleg aprító gép), nokedli szaggatóval a forrásban lévő sós vízbe szaggattam, 2-3 percig főztem. Olyan, mint a megszokott nokedli.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk