4 bő evőkanál étolaj
500 g rizs - fehér (száraz)
750 ml víz (forró)
1 evőkanál só
250 g zöldborsó
1 csokor petrezselyemzöld
Egy magas falú lábosban, olajon a rizst megpirítjuk, de ügyeljünk rá hogy ne kezdjen barnulni.
Felöntjük a rizst az előre felforralt vízzel, megsózzuk, és 1 percig forraljuk.
Rászórjuk, átkeverjük a zöldborsót és fedő alatt a lehető legkisebb lángon készre pároljuk. Pár percenként keverjük át, le ne égjen! Ezért is a kis láng!
Tűzhelytől és rizstől függően 10-30 perc után hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet átkeverjük és levesszük a tűzről.
Szedd rózsákra a karfiolt egy üveg tálba. Öntözd meg egy kis olíva olajjal és sózd meg. Tedd sütőbe és süsd fél puhára. Készítsd el a szószt: 1 evőkanál chili szószt, olvasztott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjastól alaposan megmossuk és rusztikus, vaskos cikkekre vágjuk. Lábosba dobjuk és annyi forró vízzel felöntjük, hogy épp ellepje, majd megsózzuk. Forrástól számítva 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, hosszában ketté vágjuk, A fél krumplikat szalonna csíkokkal becsavarjuk ( 1 burgonyára 2 szelet kell! ). Tepsibe fektetjük és alufóliával letakarva 250 fo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű