ízlés szerint só
1 db kis fej vöröshagyma
fél csomag petrezselyem
ízlés szerint fehér bors
20 dkg vaj
35 dkg trappista sajt
25 dkg gépsonka
ízlés szerint mustár
ízlés szerint majonéz
A sajtot kb. 35 percig forró vízben állni hagyjuk és közben elkészítjük a krémet.
A keményre főtt tojásokat villával összetörjük, majd hozzákeverjük a vajat, az ízlés szerinti fehér borsot, a sót, a majonézt, a mustárt, a finomra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet.
A megpuhult sajtot két részre osztjuk és az egyik felét továbbra is a meleg vízben hagyjuk.
Nagyon vékonyra, kb. 2-3 mm-re kinyújtjuk a sajtot, rátesszük a sonkát, majd rákenjük a krémet és feltekerjük, végül fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük.
A másik darab sajtot is ugyanígy elkészítjük, majd behűtjük.
Ha kellően megdermedt, éles késsel kissé ferdén kb. fél cm-es szeletekre vágva tálaljuk.
Nudeln bissfest kochen und abkühlen lassen. In der Zwischenzeit die Zutaten alle klein schneiden und zu den abgekühlten Nudeln hinzufügen. Miracle Wip und etwas Essiggurkenbrühe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívabogyókból kiválasztunk 5 nagyobbat a testnek és 5 kisebbet a fejeknek. A nagyobbakat kettévágjuk (ez lesz a szárnya a pingvineknek). A répaszeletekből kivágunk egy-egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA feta sajtot egy villa segítségével szétnyomkodjuk. A fokhagymát egy fokhagymaprés segítségével belenyomjuk. Őrölt fekete borssal fűszerezzük, és a tejszínnel jól összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA készen vásárolt leveles tésztából köröket szaggattam ki, majd pár perc alatt aranybarnára sütöttem. Amikor teljesen kihűlt, belekanalaztam a fűszeres mascarpone-krémmel összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű