menu

Családireceptkönyv.hu

Sült csirkecomb, sajtos-brokkolis rizslepénnyel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db bőrös csirke felső comb
1 nagy fej vöröshagyma
8 szelet erdélyi szalonna
só, frissen őrölt fehér bors
25 dkg brokkoli
1 csésze jázminrizs
1 kis lm tejföl
1 tojás sárgája
0,5 dl laktózmentes tej
4 vékony szelet liga vaj
reszelt sajt

Elkészítés:


A csirkecombokat, alaposan megmosom, sózom, borsozom, majd a szalonna szeletekkel kibélelt jénai tálba teszem, a bőrös felükkel lefele. Megszóróm a karikára vágott vöröshagymával és alufólia alatt kb. 1 óra alatt puhára sütöm. Ha a husik kellően puhák, leveszem a fóliát és 10-15 percet visszateszem a sütőbe pirulni.

A rizst kevés olajon megpirítom, majd felöntöm 2 csésze forró vízzel, megsózom, lefedem és készre főzöm.

A brokkolit, forrásban lévő sós/szódabikarbónás vízbe teszem néhány percre, majd leszűröm.

A tejfölt elkeverem a tejjel, a tojás sárgájával, sózom, borsozom.

Ha a rizs megfőtt, egy hőálló tálba teszem, rápakolom a brokkolit, ráteszem a vaj darabkákat, leöntöm a tejfölös szósszal, megszórom reszelt sajttal és kb. 15 percre beteszem a sütőbe (addig sütöm amíg a sajt szépen rápirul).

A csirkecombokat a rizslepénnyel tálalom. :)

Sült csirkecomb, sajtos-brokkolis rizslepénnyel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Cukkini sajt
Cukkini sajt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Receptek  mindenféle
Receptek mindenféle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrógombóc
Túrógombóc

1.A túrót villával finomra törjük a vajjal, a sóval és a tojások sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a túróhoz forgatjuk, majd hozzáadjuk a búzadarát is, és körülb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Döner, gyros házilag pitával kicsit másképp
Döner, gyros házilag pitával kicsit másképp

A pitát én ilyen arányú lisztekkel szoktam elkészíteni, mert így egészségesebb, de az íze még mindig a megszokott fehér pékárukét hordozza. Elkészítjük a pita tésztát: Az összetevő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk