1 tojás
2 dl tejföl
3 ek porcukor
1/2 cs. sütőpor
2 tk rum (opcionális)
25 dkg liszt
A sütéshez:
0,5 liter olaj
A tálaláshoz:
fahéjas porcukor/lekvár
A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk.
Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne ragadjon a kezünkhöz, de könnyen tudjuk nyújtani.
Ha összeállt forrósítsunk olajat, a tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, és szaggassuk a kívánt méretre.
Ha lyukat szeretnénk a közepére, lyukasra, de készülhet teli fánk is, vagy kis apróbbak.
Beletesszük az olajba (legnagyobb gázrózsa középső állásánál picit lentebb sütöttem), ha az egyik fele megsült, átfordítjuk, és a másik oldalát is aranysárgára sütjük.
Fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral kínáljuk
A csokoládét, a sűrített tejet, a kakaóport és a tejet egy edénybe teszünk és lassú tűzön felfőzzük. A kekszet apróra tördeljük és a szirupot ráöntjük. Ha nagyon szilárd a massza,...
Elkészítési idő:tojások külön felver habzsákkal tepsibe 12-15 perc
Elkészítési idő:- Az élesztőből egy kevés langyos, cukros tejjel kovászt készítek. A lisztet mélyebb tálba teszem, és a megkelt kovászt beleöntöm. - Összekeverem a tojások sárgáját a vajjal, a cu...
Elkészítési idő: