menu

Családireceptkönyv.hu

Tízperces fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tojás
2 dl tejföl
3 ek porcukor
1/2 cs. sütőpor
2 tk rum (opcionális)
25 dkg liszt
A sütéshez:
0,5 liter olaj
A tálaláshoz:
fahéjas porcukor/lekvár

Elkészítés:


A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk.

Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne ragadjon a kezünkhöz, de könnyen tudjuk nyújtani.

Ha összeállt forrósítsunk olajat, a tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, és szaggassuk a kívánt méretre.

Ha lyukat szeretnénk a közepére, lyukasra, de készülhet teli fánk is, vagy kis apróbbak.

Beletesszük az olajba (legnagyobb gázrózsa középső állásánál picit lentebb sütöttem), ha az egyik fele megsült, átfordítjuk, és a másik oldalát is aranysárgára sütjük.

Fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral kínáljuk

Tízperces fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Házi Toffifee
Házi Toffifee

A cukrot egy edénybe tesszük és felolvasztjuk, amikor elkezd karamelizálódni, felöntjük a tejszínnel. A karamell így keményebbé válik, de ettől ne ijedjünk meg, most hozzáadjuk a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Kelt csörögefánk
Fánk - Kelt csörögefánk

1. Élesztőt felfuttatjuk cukros, langyos tejben. 2. Lisztet a sóval elkeverjük, a vajjal elmorzsoljuk. 3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, jó alaposan kidolgozzuk. 4. Fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Dán briós diós-mogyorókrémmel töltve
Dán briós diós-mogyorókrémmel töltve

A tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztó/kelesztő programot. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Grízes-mézes szelet
Grízes-mézes szelet

1.Összegyúrjuk a tésztához valókat. Először nagyon ragad, de nem kell hozzá több liszt, mert akkor kemény lesz. A kezet lehet kissé lisztezni. A gyúrás közben alakul az állaga. Ha...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk