ízlés szerint só
1 fej fodros saláta
40 dkg franciasaláta
ízlés szerint őrölt fehér bors
4 evőkanál mustár
1 db kígyóuborka
1 szál póréhagyma
7 db tojás
15 dkg vaj
3 dl tej
10 dkg finomliszt
3 db paradicsom
1 db alma
ízlés szerint magozott olajbogyó
A vajból, a lisztből és a tejből kemény besamelt főzünk.
A tojásokat megfőzzük, kettévágjuk, a sárgájukat szitán, vagy szűrőn áttörjük, elkeverjük a besamellel és 5 dkg vajjal, majd mustárral, sóval, borssal ízesítjük.
Habzsák segítségével a tojáskrémet a fél tojásokba töltjük.
A franciasalátát egy nagyobb tálra rendezzük, ráhelyezzük a töltött tojásokat és a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük.
Für das Dressing die Orange in einer großen Schüssel auspressen. Ingwer reiben und dazu geben. Öl, Essig, Salz und Pfeffer dazu geben und alles gut verrühren. Möhren schälen, Apfel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánnak a zöld végét levágom, majd a sütőben kb. 1 órán át sütöm (ha van alsó-felső sütés) 200 fokon, rácson. Akkor tökéletes, ha kissé megfonnyadt, megráncosodott, DE nem k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű