ízlés szerint só
1 fej fodros saláta
40 dkg franciasaláta
ízlés szerint őrölt fehér bors
4 evőkanál mustár
1 db kígyóuborka
1 szál póréhagyma
7 db tojás
15 dkg vaj
3 dl tej
10 dkg finomliszt
3 db paradicsom
1 db alma
ízlés szerint magozott olajbogyó
A vajból, a lisztből és a tejből kemény besamelt főzünk.
A tojásokat megfőzzük, kettévágjuk, a sárgájukat szitán, vagy szűrőn áttörjük, elkeverjük a besamellel és 5 dkg vajjal, majd mustárral, sóval, borssal ízesítjük.
Habzsák segítségével a tojáskrémet a fél tojásokba töltjük.
A franciasalátát egy nagyobb tálra rendezzük, ráhelyezzük a töltött tojásokat és a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük.
A tojásokat egy lábasban megfőzzük. Forrástól számítva 10 perc alatt kemények lesznek. Hideg víz alá tesszük, és ha kihűlt héját eltávolítjuk. Reszelőn apróra reszeljük a tojásoka...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűDie Nudeln nach Packungsanweisung kochen und unter kaltem Wasser abtropfen lassen. Gurken in Scheiben schneiden. Fleischwurst würfeln. In einer Schüssel Joghurt, Mayonnaise, Gur...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot. 2. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. 3. A...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kihajtogatjuk, ha kell, sodrófával vékonyra nyújtjuk. A tésztát éles késsel kis téglalapokra vágjuk.Minden kis lapra egy szelet sonkát és egy szelet sajtot teszün...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű