100 g vaj
100 g mártás (besamel)
200 g gépsonka (szeletelt)
50 g torma (ecetes)
A habosra kevert vajhoz, hozzákeverjük a hideg, sűrű besamelt. Ízesítjük és krémmé keverjük.
A szeletelt gépsonkát ezzel betöltjük, olvasztott aszpikkal lefényezzük, majd dermesztjük.
A tojásokat megfőzzük, meghámozzuk és krumplinyomó segítségével áttörjük. Hozzáadjuk a vízben áztatott (én vegetát is szoktam rászórni) kinyomkodott zsemlét. Ráütjük a nyers tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze az olajat a citromlével egy nagyobb tálban és ízesítsük jó sok frissen őrölt fekete borssal. Tegyük a tálba a káposztát, a sárgarépát, az arany mazsolát és szórjuk b...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Szeleteld vékonyra a káposztát, a magjától megszabadított almát, a hámozott sárgarépát és az újhagymát. Keverd őket össze, amjd add hozzá a mandulát és az áfonyát. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük. A joghurttal összekeverjük a fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet (nem feltétlenül). Ebbe belekeverjük az ubit, sót, borsot.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű