40 dkg cékla
40 dkg alma
citromlé, édesítőszer, só
A céklát nagy lyukú reszelőn nyersen lereszeljük, pici sót teszünk rá.
Az almát szintén lereszeljük és pici citromlével megöntözzük.
Kis állás után összekeverjük a céklát és az almát.
Aki igényli, kevés édesítőszerrel édesítheti.
Süssük meg a céklát sütőben jó puhára, ha megsült tisztítsuk meg és vágjuk fel kockára és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá az ecetet, az olajat, a sót és keverjük össze, hagyjuk a cék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉSE: Személyenként 1-2 tojást keményre főzünk, lehámozzuk, kettévágjuk (1/3 a tetejéből). Sárgájukat óvatosan kiemeljük, a tojásfehérjéket egy tálra rakjuk. A tojássárgáka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat fövő vízben kb. 8 perc alatt megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, hűlni hagyjuk. A paprikát, szalámit és a kihűlt tojásokat apró kockákra vágjuk. A tejfölt elkeverjük...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűMegmosom az uborkát, majd legyalulom. Rászórom a sót, 20 percig pihentetem, közben elkészítem az öntetet. Addig keverem a vizet, a cukrot, sót és az ecetet, amig feloldódik a cuk...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű