Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Franciasaláta őzgerincben


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



kb. 0,5 kg franciasaláta zöldségkeverék
2 db nagy pohár tejföl
1 evőkanál citromlé
só, bors
5 db tojás
20 g étkezési zselatin
5 evőkanál majonéz

Elkészítés:


A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.

A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bátran ízesítsük, nehogy a végeredmény sótlan legyen. A zselatint kb 1-1,5 dl forró vízhez adjuk, és kis lángon folytonos keverés közben feloldjuk benne. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk a majonézes alaphoz, majd alaposan elkeverjük. A zöldség mixet is elkeverjük benne.

Folpackal kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy mindkét oldalán túlnyúljon. A franciasaláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban ráhelyezzük a tojásokat, majd a saláta másik felével lefedjük. Ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.

A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.

Másnap a tálaló-tálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszíthetjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.

Franciasaláta őzgerincben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Különleges és nagyon egészséges mediterrán quinoa sa
Különleges és nagyon egészséges mediterrán quinoa sa

A vizet felforraljuk a húsleves kockákkal és a fokhagymával. Belekeverjük a quinoa-t, csökkentjük a tűzhelyen a hőfokot. Lefedve lassú tűzön főzzük, amíg a quinoa meg nem puhul és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jucó
Cézár saláta
Cézár saláta

1. A husit megmossuk, felszeleteljük csíkokra, majd kevés olajban elkezdjük sütni, hogy szép aranybarna legyen. 2. Eközben a salátát megmossuk, csíkokra vágjuk, tálba tesszük. 3...

Elkészítési idő: 20-25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Chef saláta
Chef saláta

összeállitjuk az öntetet a tejfölből,majonézből,mustárból,sóból,fokhagymából,petrezselyemből és hagyjuk összeérni. Tálalásnál csinálunk egy kupacot a csikokra vágott salátából,maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Ananászos csirkesaláta
Ananászos csirkesaláta

A csirkehúst, az uborkát, a meghámozott almát és az ananászkarikákat is kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt és megborsozzuk. A feldarabolt húst, almát...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk