1 dl tejszín
5 dkg vaj
3 db tojás
5 dkg porcukor
10 dkg zsemlemorzsa
50 dkg túró
12 dkg búzadara
1 cs vaníliáscukor
6 db tejkaramella
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a túróval, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a búzadarával.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és az előbbi masszához keverjük.
A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk és zubogó, enyhén sós vízbe helyezzük őket, majd addig főzzük amíg a víz tetejére fel nem jönnek.
Ekkor leszűrjük a gombócokat és a vajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.
A tejkaramellákat beletesszük a tejszínbe, felolvasztjuk és tálaláskor a gombócok tetejére csurgatjuk.
Hozzavalok: 1kg hasznalt etolaj, 1 ek. Mehviasz, 150g NaOh(natriumhydroxid), 380g viz, barmilyen illoolaj. Mielott nekilatsz, oltozz fel hosszu ujju fel so, gumikesztyu, szajmaszk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyros fűszerkeverék alapját azok a fűszerek alkotják, amikhez mennyiséget is megadtam. Kezdd ezekkel, az arányokat betartva. Aprítsd fel az egész fűszereket, nyomd át a fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrjuk össze a hozzávalókat, majd pár perc pihentetés után nyútjsuk ki és vágjunk belőle négy tészta lapot (akkorát, amekkora szendvicssütőnk!) 2-2 tésztalapot helyezzünk rá az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a burgonyát és a cukkinit, majd lereszeljük. A keletkezett levet leöntjük. Beletesszük a lisztet, a felvert tojásokat, fekete borsot, és a vöröshagymát. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű