1 dl tejszín
5 dkg vaj
3 db tojás
5 dkg porcukor
10 dkg zsemlemorzsa
50 dkg túró
12 dkg búzadara
1 cs vaníliáscukor
6 db tejkaramella
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a túróval, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a búzadarával.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és az előbbi masszához keverjük.
A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk és zubogó, enyhén sós vízbe helyezzük őket, majd addig főzzük amíg a víz tetejére fel nem jönnek.
Ekkor leszűrjük a gombócokat és a vajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.
A tejkaramellákat beletesszük a tejszínbe, felolvasztjuk és tálaláskor a gombócok tetejére csurgatjuk.
Nem az egész tejbe rakom a sót Mehet liszt 1/3 tojás Liszt 1/3 Élesztős tej Liszt dagasztom és ha kell mehet bele még a maradék tej Mikor majdnem kész akkor adom hozzá az ol...
Elkészítési idő:A padlizsánokat egészben megsütöttem, majd lehántottam a héjukat. Amikor kissé kihűltek, akkor feldaraboltam őket, és turmixgépbe tettem. A hagymát felkockáztam, a fokhagymát szétz...
Elkészítési idő: fél óra