1 dl tejszín
5 dkg vaj
3 db tojás
5 dkg porcukor
10 dkg zsemlemorzsa
50 dkg túró
12 dkg búzadara
1 cs vaníliáscukor
6 db tejkaramella
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a túróval, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a búzadarával.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és az előbbi masszához keverjük.
A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk és zubogó, enyhén sós vízbe helyezzük őket, majd addig főzzük amíg a víz tetejére fel nem jönnek.
Ekkor leszűrjük a gombócokat és a vajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk.
A tejkaramellákat beletesszük a tejszínbe, felolvasztjuk és tálaláskor a gombócok tetejére csurgatjuk.
1. A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. 2. A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA chia magot elkeverjük a tejjel és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. A zabkásához összekeverjük a vizet és a zabpelyhet és lassú tűzön sűrűre főzzük. A tetejére mazsolát szórun...
Elkészítési idő: 1 éjszaka Nehézség: Könnyű