ízlés szerint fahéj
2 cs. mirelit réteslap
szemek ízlés szerint ribizli
500 g túró
kivonat ízlés szerint vanília
100 g natúr joghurt
2 ek. liszt
reszelt héj ízlés szerint citrom
2 db tojás
150 g kristálycukor
20 g olvasztott vaj
2 evőkanál búzadara
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük a ribizli kivételével.
A vajat megolvasztjuk, kikenjük vele a muffin formát, a réteslapot egyenként 12 egyenlő részre vágjuk.
A lapocskákkal kibéleljük a forma mélyedéseit úgy, hogy mindegyikbe két lap kerüljön, de a 2 lap között is kenjük meg az olvasztott vajjal.
Egyenlően elosztva belekanalazzuk a tölteléket, pár szem ribizlit teszünk mindegyikbe és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
A tészta élkészítése: a tojások sárgáját cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az őrölt diót. A fehérjéből habot verünk, beleforgatjuk a keverékbe. A piskótát félig megsütjük, ekkor kiv...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 150°C-ra. Zsiradékkal vékonyan kenjünk ki, majd sütőpapírral béleljünk ki egy 25 × 30 cm-es tepsit. Nekem nem volt pont ekkora, ezért sütőpapírból vágtam ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 fokra melegítjük elő a sütőt és 12 muffin formát kibélelünk muffin papírral. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót egy keverőtálban. Egy másik tálban összekeverjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta öszzes hozzávalóját összegyúrjuk. Kettő részre osztjuk. Az egyiket egy kivajazott tepsibe tesszük (kb. 25x40cm-es tepsi) és lekvárral megkenjük (én az erdei gyümölcsöset...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű