menu

Családireceptkönyv.hu

Wellington bélszín


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 g gomba - csiperke/sampion
600 g marhabélszín
bors - fekete (tört)
2 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál só
1 teáskanál kakukkfű (morzsolt)
3 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál angol mustár
12 szelet Tiroli speck sonka
240 g leveles tészta (kész, élesztő nélküli)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


először a gombát pépesre daráljuk, majd hagyjuk állni kicsit, hogy kieressze a levét. Kicsit ki is nyomkodhatjuk.
Most a bélszínre borsot törünk, és bedörzsöljük vele.
Kevés olajon, magas hőfokon egy serpenyőben, oldalanként kérget sütünk rá pár perc alatt.
A maradék forró olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a pépesre darált gombát. Sóval, kakukkfűvel fűszerezzük, majd addig pároljuk, míg elfő róla a lé.
Kevés zsemlemorzsát keverünk hozzá, ami a benne maradt nedvességet fogja meg kicsit.
A húst egyenletesen, vékonyan leecseteljük az angol mustárral. Körbe a teljes oldalát, és a végeit is!
Egy kiterített folpackra kitesszük a szeletelt sonkákat úgy, hogy fedésben legyenek, és mindkét oldal irányában 3-3 cm-el lógjanak túl a bélszín hosszán
Egyenletesen elkenjük rajta a gombás pépet. Rátesszük a bélszínt.
Szorosan felcsavarjuk, majd 30-60 percre erős hűtőbe tesszük.
Kiterítjük a vajastésztát. Mi egy 2-3 mm vastag, 24x50 cm-es tésztát használtunk. Rátesszük a fóliából kicsomagolt húsos tekercset, és szorosan a vajastésztába csavarjuk.
Sütőlemezre tesszük úgy, hogy a tészta illesztés alul legyen, majd megkenjük kikevert egész tojással.
A kés gerincével (azaz nem az élével) megmintázzuk a tészta felszínét.
210 C-os előmelegített sütőben légkeverés nélkül alsó-felső sütésen 30-40 percig sütjük. A sütőből kivéve 15 percet pihentessük.
Egy éles késsel szeleteljük.
Ezzel el is készült a tökéletes Wellington bélszín! Akkor jó, ha a hús nem nyers, nem véres, de még szép rózsaszín, szaknyelven medium.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Street Kitchen zabkása
Street Kitchen zabkása

Egy lábasban a zabpelyhet, fahéjat, sót, barnacukrot és a 3 dl vizet, közepes lángon elkezdjük kavarni. Ahogy a zabpelyhek felszívják a vizet, folyamatosan pótoljuk, kb. 1/2 liter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojással töltött sajtos sült krumpli
Tojással töltött sajtos sült krumpli

A héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának. A...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kefíres lángos 8. - félórás recept
Kefíres lángos 8. - félórás recept

1.Az egyik pohár kefírben keverjük el az élesztőt. 2.Ezután tegyük bele az összes hozzávalót egy tálba és keverjük össze alaposan. 3.A tésztát gyúrjuk át egy kicsit, majd lisztez...

Elkészítési idő: 30-60
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepertőkrém
Tepertőkrém

A tepertőt ledaráljuk. A csemegeuborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Tálba tesszük, majd az összes többi hozzávalóval összekeverjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk