700 g gomba - csiperke/sampion
600 g marhabélszín
bors - fekete (tört)
2 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál só
1 teáskanál kakukkfű (morzsolt)
3 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál angol mustár
12 szelet Tiroli speck sonka
240 g leveles tészta (kész, élesztő nélküli)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
először a gombát pépesre daráljuk, majd hagyjuk állni kicsit, hogy kieressze a levét. Kicsit ki is nyomkodhatjuk.
Most a bélszínre borsot törünk, és bedörzsöljük vele.
Kevés olajon, magas hőfokon egy serpenyőben, oldalanként kérget sütünk rá pár perc alatt.
A maradék forró olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a pépesre darált gombát. Sóval, kakukkfűvel fűszerezzük, majd addig pároljuk, míg elfő róla a lé.
Kevés zsemlemorzsát keverünk hozzá, ami a benne maradt nedvességet fogja meg kicsit.
A húst egyenletesen, vékonyan leecseteljük az angol mustárral. Körbe a teljes oldalát, és a végeit is!
Egy kiterített folpackra kitesszük a szeletelt sonkákat úgy, hogy fedésben legyenek, és mindkét oldal irányában 3-3 cm-el lógjanak túl a bélszín hosszán
Egyenletesen elkenjük rajta a gombás pépet. Rátesszük a bélszínt.
Szorosan felcsavarjuk, majd 30-60 percre erős hűtőbe tesszük.
Kiterítjük a vajastésztát. Mi egy 2-3 mm vastag, 24x50 cm-es tésztát használtunk. Rátesszük a fóliából kicsomagolt húsos tekercset, és szorosan a vajastésztába csavarjuk.
Sütőlemezre tesszük úgy, hogy a tészta illesztés alul legyen, majd megkenjük kikevert egész tojással.
A kés gerincével (azaz nem az élével) megmintázzuk a tészta felszínét.
210 C-os előmelegített sütőben légkeverés nélkül alsó-felső sütésen 30-40 percig sütjük. A sütőből kivéve 15 percet pihentessük.
Egy éles késsel szeleteljük.
Ezzel el is készült a tökéletes Wellington bélszín! Akkor jó, ha a hús nem nyers, nem véres, de még szép rózsaszín, szaknyelven medium.
A hozzávalókat összekeverjük, majd egy serpenyőben kevés zsíradékot felforrósítunk, belekanalazzuk a túrós masszából (1 evőkanál egy túrós puffancs) és közepes lángon mindkét oldal...
Elkészítési idő: Kb.fél óra Nehézség: KönnyűPreheat the oven to 220°C and line a large baking sheet with parchment paper. Pulse the cauliflower in a food processor until it’s the consistency of rice. Spread the riced caulif...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaphoz a paleo tejet, a szirupot és a kókuszolajat forrald össze. A többi hozzávalót vegyítsd el, keverd hozzá, ha esetleg túl sűrű, akkor pár ek. vízet adj hozzá. Simítsd a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat apróra vágjuk, vagy lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát is apróra vágjuk és hozzákeverjük. A tejfölt, a majonézt, a mustárt és a fűszereket összekeverjük és ráö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű