40 dkg burgonya
10 dkg zöldfűszeres sajtkrém
1 tojás
20 dkg liszt
10 dkg füstölt sajt
10 dkg vörös cheddar sajt
só
bors
szerecsendió
olaj a sütéshez
A megtisztított burgonyákat nagyobb nagyságú kockára vágjuk és bő, forró, sós vízben puhára főzzük. A megfőtt burgonyát burgonyanyomón átnyomjuk.
Félretesszük kihűlni, amikor kihűlt hozzáadjuk az összes alapanyagot. Szép sima tésztát gyúrunk belőle. Nedves kézzel tallérokat formázunk a tésztából.
Egy grill serpenyőben tegyünk kevés (olíva) olajt, majd a tallérok mindkét felét süssük szép pirosra pár perc alatt.
Előfordulhat, hogy kevesebb vagy kicsivel több liszt kell ahhoz, hogy szép sima tésztát kapjunk, ez liszt függő.
Sültek mellé ajánlom. Finom és egyszerű köret. Az alap masszába keverhetünk kisebb darabokra vágott kolbászt, hagymát és paprikát is. Fokhagymás tejföllel meglocsolva önálló ételként is megállja a helyét.
A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, és a szezámmagot. Elkeverjük, majd belereszeljük a hideg margarint, és nagyjából összekeverjük. A végén aprá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes1. A lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. 2. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, és 1-1,5 dl-nyit egy kis tálkába átmerünk belőle. Az élesztőt belemorzsoljuk, és beleszórjuk a cukrot is. Meleg helyen kb 15 perc alatt felfuttatjuk. A lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tortillához a liszteket, a sót és a sütőport összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet, és a végén az olajat. Szép sima felületű tésztává gyúrjuk, gombócot formázunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű