Családireceptkönyv.hu

415.Sós hájas tészta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta összetétele:
BL55 Finomliszt: 550 g
Só: 12 g
Cukor: 5 g
Tojássárga:
Darált sertésháj: 20 g
Tejföl: 60 g
Reszelt sajt: 100 g
Ecet (20%): 2 tk.
Szódavíz/Szénsavas ásványvíz (esetleg csapvíz): 250 ml


Háj előkészítése a tészta rétegzéséhez:
Darált sertésháj: 330 g
BL55 Finomliszt: 75 g

Elkészítés:


1. A tészta összetevőinek egyöntetű, jól kidolgozott tésztává dagasztása
2. A réteg képző háj összedolgozása a hozzá járó finomliszttel, majd lapos téglalap alakúvá formálása
3. Tészta érés: 30 perc
4. Tészta nyújtása, a háj belecsomagolása, hosszanti nyújtása és dupla hajtás elvégzése
5. Pihentetés: 10 perc
6. Nyújtás, szimpla hajtás
7. Pihentetés: 10 perc
8. Nyújtás, ismételt dupla hajtás
9. Pihentetés: 15 perc
10. A tészta készre nyújtása 4mm vastagságúra, majd egyenlő kocka, vagy téglalap alakok kivágása lehetőség szerint felforrósított késsel, de ennek a lehetőségnek hiányában simán késsel, vagy pizzavágóval. A kockák lekenése 1db felvert tojással (sütés után sötétebb, fényesebb felső felületet biztosít) vagy vízzel (világosabb, matt fényű felső felületet biztosít), majd megszórásuk reszelt sajttal, köményes sóval, magvakkal, vagy ízlés szerint választva. A süteményeket a sütőlemezen kellő távolságra egymástól kell elhelyezni.
11. Sütés: 220 C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 15-20 percig sütni. A sütési idő másfajta méret, vagy másfajta kialakítás esetén lehet ettől eltérő.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hájas leveles tészta - Sós sütemények - Gábor a Házi Pék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Kelesztés nélküli pogácsa
Kelesztés nélküli pogácsa

A langyos tejfölös tejben felfuttatjuk az élesztőt (picit habos lesz a teteje). Ebben elkeverjük a többi hozzávalót és a legvégén a liszttel összedolgozzuk. Nem kelesztjük, hane...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Joghurtos-sajtos pogi
Joghurtos-sajtos pogi

Az élesztőt, langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a többi hozzávalókkal összemorzsoljuk. A tészta közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt és jól kidolgozzuk a tésztát....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrémmel töltött pogácsa
Sajtkrémmel töltött pogácsa

A tésztához öntsd egy lábosba a tejet, rakd hozzá a vajat, és forrásig hevítsd. Add hozzá a sót és a lisztet, majd pár perc alatt főzd simára. Addig kevergesd habverővel, amíg el n...

Elkészítési idő: 40+20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltike pogácsa recept
Töltike pogácsa recept

A tésztát összeállítjuk, megkelesztjük, majd közben a tölteléket elkészítjük. A tésztát kinyújtjuk ½ cm vastagságúra, majd egy nagyobb szájú pohárral, vagy nagy méretű pogácsa s...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk