- 15 dkg Naturbit Alfa-mix
- 7,5 dkg margarin
- 7 dkg tejszín
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál szezámmag
- 3 teáskanál egész mák
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd rizsliszttel beszórt lapon kinyújtjuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Ekkor megszórjuk a tetejét szezámmaggal és/vagy mákszemekkel, felvágjuk kb 2x2 centis kockákra és sütőpapíros tepsiben 185 fokon 8-12 perc alatt készre sütjük
Forrás: http://www.glutenmentesovezet.hu/sos-sutik-pogacsak/szezammagos-makos-kreker/40700/
1. A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a vajjal és túróval. 2. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztes keverékhez adjuk. 3. Beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összedolgozni,1 órát keleszteni. Ujjnyi vastagra nyújtani.1 tojásfehérjét,1 tk .paprikával felverni és megkenni a tészta tetejét. Szaggatni,180 fok kb 30 perc A kré...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozzuk. Hideg helyen p...
Elkészítési idő: 75 min Nehézség: KönnyűA bacont apró kockákra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük. A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, 15 dkg reszelt sajttal és a töb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű