Családireceptkönyv.hu

Zöldséges-sajtos csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél szelet csirkemellfilé
1 paradicsom
4-5 karika sárga paprika
néhány petrezselyemlevél
15-16 darab bébi répa
olívaolaj
1 kk vaj
nagy marék reszelt sajt (ementáli, parmezán)

bors
1 gerezd fokhagyma
0,5 dl fehér bor

Elkészítés:


Teflon serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a sóval, borssal fűszerezett csirkemellet, és elősütjük. Ezt követően rátesszük a vajat, és ráöntjük a fehér bort. 2-3 percig lefedve pároljuk.
Közben előmelegítjük a sütőt.

A megpárolódott csirkemellet kiszedjük egy fém serpenyőbe, és letakarjuk, hogy ne hűljön ki.

A serpenyőbe, amiben megsütöttük a csirkét, beleborítjuk a mirelit bébi répát, adunk hozzá néhány karika sárga paprikát és karikára vágott paradicsomot. Jól megforgatjuk, megsózzuk, adunk hozzá petrezselyemzöldet. 2-3 percig pároljuk, majd ráborítjuk a csirkére .

Reszelt sajttal megszórjuk, és a forró sütőben készre sütjük, vigyázva arra, hogy ne égjen meg a sajt.

Zöldséges-sajtos csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Tepsis palacsintás csirke
Tepsis palacsintás csirke

A csirkemell kivételével az összes hozzávalót összekeverjük. A lisztet kisebb adagokban adjuk hozzá és amikor egy közepesen sűrű palacsinta tésztát kapunk, akkor készen is vagyunk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A legegyszerűbb sajtos paradicsomos csirkemell
A legegyszerűbb sajtos paradicsomos csirkemell

A húst megmossuk és 4-5 szeletre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, majd forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Ezt követően egy kiolajozott tepsibe tesszük a hússzeleteket. A pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros-hagymás csirke *
Mustáros-hagymás csirke *

Serpenyőben 2 ek. olajon a húst megpirítani, kivenni és félretenni. Takarékon a hagymát aranybarnára sütni. Vissza rá a hús+ borral összekevert mustár, bor. Így felforralni és be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk