menu

Családireceptkönyv.hu

Bea asszony csirkéje


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csirkemell filé
4 db nagy krumpli
2 db cukkini
1 db répa
4 db tojás
liszt
fokhagyma

ízesítő
olaj, őrölt bors

Elkészítés:


A húst szeleteljük vékony darabokra, majd klopfoljuk és sózzuk meg.
A krumplit, cukkinit és a répát reszeljük le, majd tegyünk hozzá tojást, lisztet, fokhagymát és fűszereket. Ha az állaga nem jó, akkor rakjunk még hozzá egy kis lisztet. Ezután a csirkemell darabokat lisztben forgassuk meg, majd kevés forró olajban süssük ki.

Trükkök, tippek, praktikák:


Rizi-bizi
Kevés hagymát megdinsztelünk és megpirítjuk a rizst. Ha ezzel végeztünk, akkor sóval, borssal, ízesítőkkel megszórjuk, és meleg vízzel felöntjük 2:3 arányban. Fedő alatt pároljuk, míg el nem fő a víz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Füstölt sajtos csirkemell
Füstölt sajtos csirkemell

A húst felcsíkozzuk, borsozzuk és lepirítjuk majd egy kicsi vizet öntve hozzá puhára pároljuk. A tejszínt összekeverjük a reszelt füstölt sajttal és az apróra vágott, pirított baco...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges-tejszínes csirkecomb
Zöldséges-tejszínes csirkecomb

A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a margarinon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk az ételízesítőt, a zúzott fokhagymát, a lisztet és a borsot, majd alaposan összekev...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Bakonyi csirkemell nokedlivel
Bakonyi csirkemell nokedlivel

A csirkemellet besózzuk és lisztbe forgatjuk. Vaj és olaj keverékében elősütjük, félretesszük. A fennmaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pici piros...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mediterrán csirkecombok zöldséges rizs ágyon --Fejes
Mediterrán csirkecombok zöldséges rizs ágyon --Fejes

A csirkecombokat feldaraboltam, sóztam, borsoztam, cayenne borssal megszórtam, citromlével alaposan meglocsoltam, két órát pihentettem, majd erős tűzön, kevés olívaolajban mindké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk