1 kg csirkemell filé
4 db nagy krumpli
2 db cukkini
1 db répa
4 db tojás
liszt
fokhagyma
só
ízesítő
olaj, őrölt bors
A húst szeleteljük vékony darabokra, majd klopfoljuk és sózzuk meg.
A krumplit, cukkinit és a répát reszeljük le, majd tegyünk hozzá tojást, lisztet, fokhagymát és fűszereket. Ha az állaga nem jó, akkor rakjunk még hozzá egy kis lisztet. Ezután a csirkemell darabokat lisztben forgassuk meg, majd kevés forró olajban süssük ki.
Rizi-bizi
Kevés hagymát megdinsztelünk és megpirítjuk a rizst. Ha ezzel végeztünk, akkor sóval, borssal, ízesítőkkel megszórjuk, és meleg vízzel felöntjük 2:3 arányban. Fedő alatt pároljuk, míg el nem fő a víz.
A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával, majd a sózott, borsozott hússzeleteket. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd hirtelen elősütjük rajta a húsokat, majd ha mind kisült...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA pulykamellet kissé klopfoljuk, mindkét felét enyhén megsózzuk, megszórjuk sóval meg fűszerpaprikával. A hússzeletekre tesszük a füstölt sonkát majd a sajtot és szorosan fölteker...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borsot mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsa combokhoz a húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd egy sütőtálba rakjuk őket. A fokhagymákat megroppantjuk, a vöröshagymát cikkekre vágjuk, és pár szem kimagozott...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: Közepes