15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál barackíz (ízlés szerint más is lehet)
fél csomag sütőpor vagy szófabikarbóna
5 dkg keserű kakaópor
5 dkg tört étcsokoládé
A vajat és a csokoládét olvasszuk meg. Keverjük össze a hozzávalókat, hogy a tészta szép sima legyen. Keverhetjük robotgéppel vagy akár kézzel is. .Adagoljuk ki a muffin formába, majd 170 fokon süssük meg. A tetejét cseresznyével díszíthetjük.
Elkészítés A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órai pihentetés után 2-3 mm vastagságúra kinyútjuk, tojással lekenjük, 10 centi hosszú csíkokat vágunk és lisztezett sütőlemezre tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aljhoz az alapanyagokat összemorzsolom, majd egy sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű tortaformába nyomkodom egyenletesen.5 perc alatt 165 fokon megsütöm. A krémhez az összes ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingot készítjük el hagyományos módon, és jól kihűtjük. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgáját habosra keverjük a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromcsavarót megfordítjuk, folpack fóliával kibéleljük, majd a kekeszes masszát belenyomkodjuk körbe úgy, hogy középen maradjpn egy mélyeséd, amibe a krémet tesszük. (HA szeret...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű