4 db szikkadt kifli
5 dkg vaj
3 dl tej
10 dkg cukor
5 dkg mazsola
1 cs vaníliás cukor
1 ek porcukor
A karikára vágott kiflikből egy sort a kivajazott tűzálló tálba rakunk. A meleg tejben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a megmosott mazsolát, a vaníliás cukrot. Amikor már langyos hozzákeverjük a tojássárgákat és a keményre felvert tojáshabot. Váltakozva tesszük a kiflikarikákat és a mártást. A tejet porcukorral megszórjuk és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük az olajat, a sütőporra...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet felforraljuk 1 zacskó vaniliás cukorral.A zsemlék teteját levágjuk belsejét kiszedjük.A túrót áttörjük a zsemlék belsejével,összekeverjük a másik vaníliás cukorral,a tojáss...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes1. Gyűjtsük össze a lehullott almákat 2. Bánkódjunk rajta, hogy összetörtek 3. Gonolkodjunk mire tudnánk használni őket. 4. Áá megvan! Csináljunk rétest!!!!! 5. Lessük meg a sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a fele lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, majd simára dolgozzuk. A fehérjéből kemény habot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű