Családireceptkönyv.hu

Vadas zsemlegombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 8-10 szelet marhahús vagy bármilyen más hús, ki mit szeret
- 50 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-2 db babérlevél
- 10-15 szem egész bors
- só
- mustár
- 10 dkg cukor
- 10 dkg füstölt szalonna apróra vágva, zsírjára pirítva
- 37,5 dkg tejföl
A zsemlegombóchoz:
- 3 db zsemle vagy ennek megfelelő mennyiségű kenyér pirítva, majd felkockázva
- kb. 60 dkg liszt
- petrezselyemzöld
- 3-4 tojás
- víz

Elkészítés:


A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Végezetül papírszalvétára szedjük, lecsepegtetjük.

Ezután a húsokat egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot és ízlés szerint sót, a szalonnát, a mustárt és a citrom levét rárakjuk a húsra, majd ráöntünk kb. 1 liter vizet, és feltesszük főni. Addig főzzük, míg a hús meg nem puhult. A közben elfőtt vizet pótoljuk. A megpuhult húsokat kiszedjük, a babérleveleket és a borsszemeket is.

A zöldségről leszűrjük a levet, majd félretesszük. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, közben olajon karamellizálunk kb. 10 dkg cukrot. Amikor a cukor megbarnult, ráöntjük a zöldségturmixot, kicsit összeforraljuk, elkeverünk benne 2 evőkanálnyi lisztet, majd felengedjük a félretett lével. Jól összeforraljuk az egészet, a végén egy nagy pohár tejfölt kis liszttel elkeverve a mártáshoz adunk. Mikor elkezdett forrni, akkor tesszük bele vissza a feldarabolt húsokat.

Közben elkészítjük mellé a zsemlegombócot, melyhez 3 zsemlét felkockázunk, megpirítunk. A többi hozzávalóból nokedli tésztát készítünk, beletesszük a zsemlekockákat, valamint a felaprított zöldség-zöldet. Forró vízben kifőzzük a gombócokat, és a vadassal tálaljuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csevapcsicsa, ahogy én készítem
Csevapcsicsa, ahogy én készítem

A darált húsokat tálba teszem, hozzáadom az összes hozzávalót, és alaposan összekeverem,, érdemes pár órával sütés előtt összekeverni és állni, hagyni, így még finomabb lesz. Vizes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Rakott krumpli variáció
Rakott krumpli variáció

A recept abban különbözik az eredeti rakott krumpliétól, hogy a rétegek közé brokkolit, kukoricát és reszelt füstölt sajtot is teszünk. Megfőzzük egészben a krumplit és a tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Papp Gina
Csípős töltött gomba
Csípős töltött gomba

- A gombák héját lehúzzuk, a tönköt kivágjuk. (Utóbbit felhasználhatjuk pl. pörköltnek.) - A gombafejeket egy jénaiba vagy egy kisebb, kiolajozott tepsibe állítjuk, és meghi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk