1-2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
3 szál zellerszár
1 fej vöröshagyma
olaj
30 dkg darált hús(sertés vagy marha)
5-6 db paradicsom vagy 1 kis doboz sűrített paradicsom
só
őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma
rozmaring
bazsalikom
50 dkg spagetti száraz tészta
A két db sárgarépát és a fehérrépát is – nagy lyukú reszelőn lereszelünk. A zellerszárat apróra daraboljuk. Egy nagy fej hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a húst, amit fehéredésig kevergetve pirítunk, majd rátesszük a zöldségeket és azokat is lepirítjuk egy kicsit. Sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát ráreszeljük.
Ízesíthetjük rozmaringgal, bazsalikommal. Megint megkevergetjük és ekkor adjuk hozzá a meghámozott paradicsomot vagy paradicsompürét.
Elkeverjük, lefedjük és kis lángon, lassan főzni kezdjük,közben megkeverjük. Ha nagyon elfőné a levét, akkor kevés vízzel, esetleg vörösborral pótoljuk. Akkor van kész, ha kóstoláskor úgy érezzük, hogy teljes harmónia alakult ki a fazékban főzött résztvevők között.
Spagettivel, reszelt sajttal tálaljuk.
1. A csirkemell darabokat besózzuk, beborsozzuk, megszórjuk majorannával. 2. Egy sütőformát kibélelünk bacon szalonnával. 3. A befűszerezett, lisztben megforgatott csirkemell fel...
Elkészítési idő:A tésztát kifőzzük. Kevés (max 2 dl) főzővizet érdemes megtartani. A krumplit apróra kockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. A felaprított hagymákat a kevés olajon elkezdjük pi...
Elkészítési idő: 0,5 óraMinden zöldséget vékony hosszú csíkokra vágok, vajon vegetával megdinsztelem . Közben egy tepsi alját kirakom baconnel, majd a csirkecombokat elvágom, azokat is betekerem szalonn...
Elkészítési idő: 1,2 óra