500 g gesztenyemassza
15 dkg daràlt keksz
0,5 dl tej
pici rum
A puding krémhez:
40 g vaníliàs pudingpor
6 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin
A befejezéshez:
3 dl Hulala tejszín
babapiskóta
A gesztenyét, kekszet, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingot a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük.
A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával.
Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín.
Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára, de lehet egy éjszakára is, hűtőbe tesszük.
A csokoládékat külön-külön 2,5 - 2,5 dl tejszínnel gőz fölött összeolvasztjuk. A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kevés vízben, kis lángon langyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAZ ELKÉSZÍTÉS LÉPÉSEI A tészta elkészítése: A sárgarépát megpucoljuk, sajtreszelőn lereszeljük. Három egész tojást a cukorral csipet sóval habosra keverjük (nem habbá ,csak habo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg margarin, 40 dkg porcukorral kikeverni, 6 k tejföl, 2 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, pici citrom leve, mehet hozzá, most mehet bele az 1 kg túró. 6 k zselatint 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát áztassuk be a pálinkába, hogy puha legyen. Persze ha gyerekek, kismamák vagy gépkocsivezetők fogyasztanak a tortából, akkor ezt a lépést egyszerűen hagyjuk ki....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű