1 kg harcsafilé
hagyma
fokhagyma
só
bors
pirospaprika
csípős paprika
paradicsom
zöldpaprika
csuszatészta (8 tojásos)
1 nagy pohár tejföl
tejszín
füstölt szalonna
A harcsafilét egyforma kockákra vágjuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, a fokhagymát, borsot, sót és őrölt fűszerpaprikát, majd jól összekeverjük.
A halkockákat egyesével megforgatjuk a fűszeres lisztben (úgy, hogy minden oldala fedve legyen), és 2-3 percig sütjük a szalonna fele zsírjában, majd kiszedjük.
A megmaradt zsírban az apró kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk.
Hozzátesszük az apróra vágott paprikát, majd az apróra vágott paradicsomot, ezzel is főzzük 5 percet még.
Meghintjük a tetejét pirospaprikával, sóval, borssal, Az így kapott szaftba óvatosan beletesszük a halacskákat, és kb. 5 percig főzzük.
A megmaradt fűszeres liszt, tejszín és tejföl elegyéből habarást készítünk, és felöntjük vele a halat.
Így főzzük még 3-5 percet, és tálaljuk a túrós csuszával és a szalonnapörccel.
A zsiradékon átforraljuk a tejfölt és a tejszínt, ebbe szedjük bele a kifőtt tésztát, kicsit együtt forraljuk, hozzáadjuk a túró háromnegyedét.
A maradék túróval és a kisült pörccel kínáljuk a harcsapaprikás köretjeként.
A halat kifilézzük, majd a filéket beirdaljuk, megsózzuk és hideg helyen állni hagyjuk. A hal maradékot 2-3 liter hideg vízbe, bográcsba helyezzük. Hozzátesszük a megtisztított, f...
Elkészítési idő:Összekeverjük a mustárt a tejföllel.A kesudiót ledaráljuk, vagy összetörjük. A halat megmossuk, 4 darabra vágjuk. Besózzuk, borsozzuk és a mustáros masszába belemártjuk. Fontos, h...
Elkészítési idő: 30 percA halszeleteket kiolvasztjuk és tejbe áztatjuk. Eközben hagymát és répát aprítunk, és megpároljuk a répát a hagymán. A hajat kiszedjük a tejből és lecsepegtetjük, majd egy vékonyan...
Elkészítési idő: