Családireceptkönyv.hu

Harcsapaprikás túróscsuszával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg harcsafilé
hagyma
fokhagyma

bors
pirospaprika
csípős paprika
paradicsom
zöldpaprika
csuszatészta (8 tojásos)
1 nagy pohár tejföl
tejszín
füstölt szalonna

Elkészítés:


A harcsafilét egyforma kockákra vágjuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, a fokhagymát, borsot, sót és őrölt fűszerpaprikát, majd jól összekeverjük.
A halkockákat egyesével megforgatjuk a fűszeres lisztben (úgy, hogy minden oldala fedve legyen), és 2-3 percig sütjük a szalonna fele zsírjában, majd kiszedjük.
A megmaradt zsírban az apró kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk.
Hozzátesszük az apróra vágott paprikát, majd az apróra vágott paradicsomot, ezzel is főzzük 5 percet még.
Meghintjük a tetejét pirospaprikával, sóval, borssal, Az így kapott szaftba óvatosan beletesszük a halacskákat, és kb. 5 percig főzzük.
A megmaradt fűszeres liszt, tejszín és tejföl elegyéből habarást készítünk, és felöntjük vele a halat.
Így főzzük még 3-5 percet, és tálaljuk a túrós csuszával és a szalonnapörccel.
A zsiradékon átforraljuk a tejfölt és a tejszínt, ebbe szedjük bele a kifőtt tésztát, kicsit együtt forraljuk, hozzáadjuk a túró háromnegyedét.
A maradék túróval és a kisült pörccel kínáljuk a harcsapaprikás köretjeként.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tonhalkrém
Tonhalkrém

turmixolni lehet és utána mehet zöldségekkel a pufira

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rakott lazac
Rakott lazac

A halat vékony szeletekre vágjuk, a burgonyát és a vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk. A tűzálló tálat kivajazzuk, az aljára egy réteg krumplit teszünk, sózzuk, borsozzuk, kakukkf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Toszkán halleves
Toszkán halleves

Tisztítsuk meg a halakat, ha szükséges. Egy nagy edényben olívaolajon futtassuk meg az összezúzott fokhagymát és az erőspaprikát, majd adjuk hozzá a fehérbort. Pároljuk néhány perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Halszelet gombamártással
Halszelet gombamártással

A halszeleteket sózzuk és borsozzuk. Citromlével bedörzsöljük és lisztbe forgatjuk. Serpenyőben megmelegítjük az olívaolajat és belerakjuk a lisztezett halszeleteket, majd 4-5 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk