menu

Családireceptkönyv.hu

Harcsapaprikás túróscsuszával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg harcsafilé
hagyma
fokhagyma

bors
pirospaprika
csípős paprika
paradicsom
zöldpaprika
csuszatészta (8 tojásos)
1 nagy pohár tejföl
tejszín
füstölt szalonna

Elkészítés:


A harcsafilét egyforma kockákra vágjuk. Egy tálba beletesszük a lisztet, a fokhagymát, borsot, sót és őrölt fűszerpaprikát, majd jól összekeverjük.
A halkockákat egyesével megforgatjuk a fűszeres lisztben (úgy, hogy minden oldala fedve legyen), és 2-3 percig sütjük a szalonna fele zsírjában, majd kiszedjük.
A megmaradt zsírban az apró kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk.
Hozzátesszük az apróra vágott paprikát, majd az apróra vágott paradicsomot, ezzel is főzzük 5 percet még.
Meghintjük a tetejét pirospaprikával, sóval, borssal, Az így kapott szaftba óvatosan beletesszük a halacskákat, és kb. 5 percig főzzük.
A megmaradt fűszeres liszt, tejszín és tejföl elegyéből habarást készítünk, és felöntjük vele a halat.
Így főzzük még 3-5 percet, és tálaljuk a túrós csuszával és a szalonnapörccel.
A zsiradékon átforraljuk a tejfölt és a tejszínt, ebbe szedjük bele a kifőtt tésztát, kicsit együtt forraljuk, hozzáadjuk a túró háromnegyedét.
A maradék túróval és a kisült pörccel kínáljuk a harcsapaprikás köretjeként.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Töltött haltekercs
Töltött haltekercs

A halszeleteket megsózzuk és citromlevet csöpögtetünk rájuk. Apróra vágott főtt sonkából főtt tojásból eszelt vöröshagymából és tejfölből tölteléket készítünk, a halszeletekre kenj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos-gombás harcsafilé
Baconos-gombás harcsafilé

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy kanálnyi olajon odatesszük, hogy kicsit megüvegesedjen. Közben megtisztítjuk és felkockázzuk a lil hagymát, majd a szalonnához adjuk. H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Marokkói mézes lazac mentás kuszkusszal
Marokkói mézes lazac mentás kuszkusszal

Amilyen bonyolultnak és nehéznek tűnhet a hozzávalókból, ennek az ételnek az elkészítése, igazából annyira egyszerű. Csinálni kell csak egy marinádot, elkészíteni a fűszerkeveréket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás garnéla fehérborban
Fokhagymás garnéla fehérborban

A vajat és az olívaolajat együtt hevítsük fel egy serpenyőben, majd a ninjakardunkkal szeletelt fokhagymát kezdjük kis lángon sütögetni. Mossuk meg hidegvízzel és adjuk hozzá a gar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk