40 dkg sertés darált hús
1.5 l paradicsomlé
1 dl víz
10 dkg főtt rizs
1 fej vöröshagyma
50 dkg burgonya
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint majoranna
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint őrölt pirospaprika
2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
A hagymát 1 evőkanál olajon megdinszteljük...
A darált húst a fűszerekkel, a hagymával, a főtt rizzsel és a tojással összekeverjük...
Vizes kézzel gombócokat készítünk...
A paradicsomlét feltesszük, felforraljuk és beletesszük a gombócokat... 40percig takarék lángon főzzük.Nem kavarjuk, rázogatjuk!Cukorral édesíthetjük.
Rántást csinálunk: 2 evőkanál olajba 2 evőkanál lisztet teszünk. Aranyszínűre pirítjuk...
A burgonyát megpucoljuk, hosszába vágjuk, sós vízbe megfőzzük...
40 perc után kiszedjük a gombócokat...
A paradicsomlébe a rántást óvatosan beleöntjük...
Ha a burgonya megfőtt, akkor tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
A krumplit héjában feltesszük főni. (Ne főzzük meg teljesen, csak kb. félig!) Közben a padlizsánt kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, serpenyőben elősütjük. A szeletekre pár csep...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűOlajat a lábasba tesszük, bele a hagymakockákat, a zúzott fokhagymát, sót, felkockázott paprikát, felcsíkozott bacont, és fedő alatt üvegesre pároljuk. Majd belekeverjük a borsót,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítés: A kis kockára vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában kb. 10-15 perc alatt aranysárgára pirítjuk a tarhonyát. Ezután beletesszük a finomra vágott hagymát, kétszer-három...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével együtt. A paradicsomokat félbevágjuk, majd félretesszük. -Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszer...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű