Családireceptkönyv.hu

Könnyű halpogácsák burgonyapürével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1db zsemle
4 szelet halfilé (pangásius)
100g szalonna
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 tojás

őrölt feketebors
szerecsendió
olaj
1kg burgonya
50g vaj
3-4 dl tej

Elkészítés:


A zsömlét hideg vízbe áztatjuk, míg ázik, megpucoljuk a burgonyát, kockázzuk, feltesszük sós vízbe főni.
A szalonnát kockára vágjuk, a hagymát negyedeljük, a petrezselymet megmossuk, a zsömlét kicsavarjuk.
Ezután húsdarálón vagy gépi aprítón ledaráljuk a szalonnát, a hagymát, a halat és a zsömlét.
Ehhez a masszához adjuk a megmosott feltört tojást, sót, borsot, szerecsendiót, az apróra vágott petrezselymet.
Egy teflon sütőben olajat hevítünk, evőkanál segítségével 8 db. pogácsát szaggatunk, majd a forró olajban arany barnára sütjük.
Míg sül a pogácsa elkészítjük a pürét, a megfőtt burgonyát burgonya nyomón lepasszírozzuk, hozzá adjuk a vajat majd kézi habverővel a lassan hozzáadott tejjel addig keverjük, míg elég pürés nem lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Borbála
Harcsafilé panko morzsában
Harcsafilé panko morzsában

A halat szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olvasztott vajba keverjük a fokhagymát, petrezselymet, és bepácoljuk vele a halat. Hűtőben fél-egy órát pihentetjük. A lisztből, to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Bacalhau (tőkehal krumplival)
Bacalhau (tőkehal krumplival)

A krumplikat meghámozom és tökgyalun legyalulom (én így tudtam elég vékony szálakat nyerni a krumpliból). A tőkehalat megmosom, papírtörlővel megszárítom, majd apró darabokra tépe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KAPRIS-KAPROS LAZAC
KAPRIS-KAPROS LAZAC

Elkészítés: A burgonyát hámozzuk meg, majd sós vízben főzzük meg. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vaj felét, majd helyezzük bele a sózott és borsozott lazacszeleteket. 3-4 perci...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Vajban sült fűszeres lazac
Vajban sült fűszeres lazac

A halat lepikkelyezzük és kb 5 cm-es szeletekre vágjuk. A halat először megszórjuk sóval. A citrom héját reszeljük le, a levét facsarjuk ki. Ezt öntsük a halra és a citromhéjjal d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk