1db zsemle
4 szelet halfilé (pangásius)
100g szalonna
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 tojás
só
őrölt feketebors
szerecsendió
olaj
1kg burgonya
50g vaj
3-4 dl tej
A zsömlét hideg vízbe áztatjuk, míg ázik, megpucoljuk a burgonyát, kockázzuk, feltesszük sós vízbe főni.
A szalonnát kockára vágjuk, a hagymát negyedeljük, a petrezselymet megmossuk, a zsömlét kicsavarjuk.
Ezután húsdarálón vagy gépi aprítón ledaráljuk a szalonnát, a hagymát, a halat és a zsömlét.
Ehhez a masszához adjuk a megmosott feltört tojást, sót, borsot, szerecsendiót, az apróra vágott petrezselymet.
Egy teflon sütőben olajat hevítünk, evőkanál segítségével 8 db. pogácsát szaggatunk, majd a forró olajban arany barnára sütjük.
Míg sül a pogácsa elkészítjük a pürét, a megfőtt burgonyát burgonya nyomón lepasszírozzuk, hozzá adjuk a vajat majd kézi habverővel a lassan hozzáadott tejjel addig keverjük, míg elég pürés nem lesz.
A halakat dörzsöld be ételízesítővel, borssal és bazsalikommal. Egy jénai tálat kenj ki vajjal, és helyezd bele a húst. A tejfölt a tojással, a liszttel, a zúzott fokhagymával, a p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halcsontot 1,5 liter vízbe szórjuk, bezöldségeljük, megfűszerezzük és megsózzuk. Nagy lángon fölforraljuk, kis rést hagyva lefödjük, majd kis lángon 45 percig főzzük, azután le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A halat sózzuk, borsot darálunk rá. 2. Egy kisebb sütőlemezt alufóliával kibélelünk, és bekenjük az olajjal, rárakjuk a filéket. 3. A sütőt előmelegítjük grillező fokozato...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA halaknak a hasát felhasítottam és késsel a bél részt kikapartam. A fejét a farkát levágtam. Folyóvízben alaposan átmostam és lecsöpögtettem, majd tiszta konyharuhával leitattam a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz