1 kg liszt
2 csomag szárított élesztő
1 nagy doboz kefír(400ml)
1 doboz kakukázusi kefír(500ml)
1 kávéskanálnyi só
3 tojás
tejföl
sajt
fokhagyma
szórjuk, az élesztőt felfuttatjuk egy kevés tejben. A liszt közepén egy nagyobb mélyedést csinálunk a tojásokat egyenként feltörjük és a liszthez öntjük. hozzá adjuk a sót és a kefireket. A felfuttatott élesztőt is hozzá adjuk. Kidolgozzuk fakanállal hogy hólyagos legyen. Meleg helyre rakjuk hogy megkeljen. Mikor megkelt újra megdolgozzuk a tésztát(ekkor már elég 2-3 percig dagasztani). Megint keleszteni tesszük. Egy lisztezett nyújtódeszkára kb. tenyérnyi nagyságú gombócokat csinálunk a tésztából(olajos kézzel). Itt még 2 órát pihentetjük. Forró olajban sütjük készre. A tésztát ne a deszkán nyújtsd ki mert szétszakad mielőtt az olajba tennéd felemeled a deszkáról akkor formázd!!! Ízlés szerint tálaljuk. Érdemes frissen sütni úgy az igazi. Jó étvágyat hozzá!
A reszelt sajtot, a lisztet és a tojást összegyúrjuk, és kicsi golyókat formázunk belőle. Zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Tartármártással kínáljuk....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit meghámoztam, és felkockáztam, hozzáadtam a reszelt sárgarépát, ráöntöttem a vizet és fedő alatt pár perc alatt puhára pároltam. Ekkor leszűrtem, beletettem a turmixg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGesalzenes Wasser zum Kochen bringen und die Nudeln je nach Zeitangabe kochen. Währenddessen das Gemüse schneiden und in eine Pfanne geben. Einen Esslöffel Olivenöl, Tomatenmar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát keskeny csíkokra vágjuk, a sajtokat lereszeljük és a trappistából egy keveset félreteszünk a tálaláshoz. Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagyma gerezdeket az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű