2 üveg magozott meggy (vagy 1 kg friss meggy)
20 evőkanál kristálycukor
kevés fahéj
20 evőkanál búzadara
80 g vaníliás pudingpor
1 liter tej
ízlés szerint cukor
5 dl tejszín
Ha a meggylét pótolni kell 1 literre akkor csak 10 evőkanál cukrot teszünk bele. 1 kg gyümölccsel feltesszük főni. Kevés fahéjjal ízesítjük.
5-10 perc főzés után beleöntünk 20 evőkanál búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő. (kb. 8-10 perc) Ha nem elég sűrű a masszánk, akkor még egy kis búzadarával lehet sűríteni. Nekem elég szokott mindig lenni a 20 evőkanál.
Egy tepsit, vagy nagy jénait kivizezünk, és bele öntjük a masszát.
2 csomag vaníliapudingot 1 liter tejben, tetszés szerinti cukorral, megfőzünk, és még forrón a darás meggyre öntjük.
Az egészet hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Ha kihűlt, megkenjük felvert tejszínhabbal.
Kockákra vágjuk. Ezzel el is készült ez a zseniális meggyes habos sütemény! Jó étvágyat hozzá!
Kemény tésztát gyúrunk a hozzávalókból és nagyon vékonyra nyújtjuk. Csíkokat vágunk belőle, laza hurkot kötünk rá és bő forró olajban gyorsan megsütjük. Még forrón leporcukrozzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA puha vajat, cukrot és tojást habosra verjük. A sütőport, kakaót és lisztet elkeverjük, ezt is hozzáadjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, csutkáját eltávolítjuk, nagy lyukú resz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez meg főzöm a pudingot , pudingport , étkezési keményítőt, vaníliát el keverem a fele tejben majd sűrű pépet főzök belőle. Mikor már jól forr leveszem a tűzhelyről s ak...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a vajjal, a tojásokkal, a tejföllel, a cukorral jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, reszelt citromhéjat, a sütőport (vagy szódabikarbónát), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű