menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes habos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 üveg magozott meggy (vagy 1 kg friss meggy)
20 evőkanál kristálycukor
kevés fahéj
20 evőkanál búzadara
80 g vaníliás pudingpor
1 liter tej
ízlés szerint cukor
5 dl tejszín

Elkészítés:


Ha a meggylét pótolni kell 1 literre akkor csak 10 evőkanál cukrot teszünk bele. 1 kg gyümölccsel feltesszük főni. Kevés fahéjjal ízesítjük.
5-10 perc főzés után beleöntünk 20 evőkanál búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő. (kb. 8-10 perc) Ha nem elég sűrű a masszánk, akkor még egy kis búzadarával lehet sűríteni. Nekem elég szokott mindig lenni a 20 evőkanál.

Egy tepsit, vagy nagy jénait kivizezünk, és bele öntjük a masszát.

2 csomag vaníliapudingot 1 liter tejben, tetszés szerinti cukorral, megfőzünk, és még forrón a darás meggyre öntjük.

Az egészet hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Ha kihűlt, megkenjük felvert tejszínhabbal.

Kockákra vágjuk. Ezzel el is készült ez a zseniális meggyes habos sütemény! Jó étvágyat hozzá!

Meggyes habos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar # Forgács fánk
# Forgács fánk

Kemény tésztát gyúrunk a hozzávalókból és nagyon vékonyra nyújtjuk. Csíkokat vágunk belőle, laza hurkot kötünk rá és bő forró olajban gyorsan megsütjük. Még forrón leporcukrozzuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Kakaós-csokis almatorta
Kakaós-csokis almatorta

A puha vajat, cukrot és tojást habosra verjük. A sütőport, kakaót és lisztet elkeverjük, ezt is hozzáadjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, csutkáját eltávolítjuk, nagy lyukú resz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós pite Eta módra
Túrós pite Eta módra

A töltelékhez meg főzöm a pudingot , pudingport , étkezési keményítőt, vaníliát el keverem a fele tejben majd sűrű pépet főzök belőle. Mikor már jól forr leveszem a tűzhelyről s ak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Emma-keksz
Emma-keksz

A lisztet a vajjal, a tojásokkal, a tejföllel, a cukorral jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, reszelt citromhéjat, a sütőport (vagy szódabikarbónát), majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk