2 üveg magozott meggy (vagy 1 kg friss meggy)
20 evőkanál kristálycukor
kevés fahéj
20 evőkanál búzadara
80 g vaníliás pudingpor
1 liter tej
ízlés szerint cukor
5 dl tejszín
Ha a meggylét pótolni kell 1 literre akkor csak 10 evőkanál cukrot teszünk bele. 1 kg gyümölccsel feltesszük főni. Kevés fahéjjal ízesítjük.
5-10 perc főzés után beleöntünk 20 evőkanál búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő. (kb. 8-10 perc) Ha nem elég sűrű a masszánk, akkor még egy kis búzadarával lehet sűríteni. Nekem elég szokott mindig lenni a 20 evőkanál.
Egy tepsit, vagy nagy jénait kivizezünk, és bele öntjük a masszát.
2 csomag vaníliapudingot 1 liter tejben, tetszés szerinti cukorral, megfőzünk, és még forrón a darás meggyre öntjük.
Az egészet hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Ha kihűlt, megkenjük felvert tejszínhabbal.
Kockákra vágjuk. Ezzel el is készült ez a zseniális meggyes habos sütemény! Jó étvágyat hozzá!
A tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. Lassú tűzön, 23x39cm-es kivajazott, kilisztezett tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd vizes kézzel szilikon formába nyomkodjuk. Megszurkáljuk a tetejét, majd előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük 180 fok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az epret félbevágjuk. A formát (27 cm-es piteforma) vékonyan kikenjük vajjal és liszttel megszórjuk. 2. A vajat a cukorral kezdjük el keverni, egyenként hozzáadjuk a tojásokat...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű0. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 1. Először is külön választjuk a tojás sárgáját a fehérjétől, majd a sárgához hozzáadjuk a cukrot és 2 evőkanál tejet, és habosra keverjük....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes