2 üveg magozott meggy (vagy 1 kg friss meggy)
20 evőkanál kristálycukor
kevés fahéj
20 evőkanál búzadara
80 g vaníliás pudingpor
1 liter tej
ízlés szerint cukor
5 dl tejszín
Ha a meggylét pótolni kell 1 literre akkor csak 10 evőkanál cukrot teszünk bele. 1 kg gyümölccsel feltesszük főni. Kevés fahéjjal ízesítjük.
5-10 perc főzés után beleöntünk 20 evőkanál búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő. (kb. 8-10 perc) Ha nem elég sűrű a masszánk, akkor még egy kis búzadarával lehet sűríteni. Nekem elég szokott mindig lenni a 20 evőkanál.
Egy tepsit, vagy nagy jénait kivizezünk, és bele öntjük a masszát.
2 csomag vaníliapudingot 1 liter tejben, tetszés szerinti cukorral, megfőzünk, és még forrón a darás meggyre öntjük.
Az egészet hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Ha kihűlt, megkenjük felvert tejszínhabbal.
Kockákra vágjuk. Ezzel el is készült ez a zseniális meggyes habos sütemény! Jó étvágyat hozzá!
A 2 tojást a túróval és a puha margarinnal , a cukorral kikeverem, majd hozza teszem a vanília aromát , vaníliás cukrot a citrom héját és levét. Egy külön tálba el keverem a lisz...
Elkészítési idő:1.A kekszet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kakaót, a cukrot, a rumot és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk. 2.Egy másik tálban a margarint habosra keverjük a porcukorral...
Elkészítési idő: 45 percVálasszuk szét a tojásokat. A tojás sárgáját a cukorral ,a sóval, a búzadarával a mazsolával,2 cs. vaníliás cukorral és fél liter tejjel keverjük simára. Pihentessük legalább 2 ó...
Elkészítési idő: