Hozzávalók:
4 tojásfehérje, 10 kicsit púpos evőkanál porcukor (kb. 20 dkg), a cukorba belekeverve egy vaníliarúd kikapart belseje (esetleg egy csomag vaníliás cukor), csipetnyi só, egy kiskanál ecet, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 120-130 fokra (légkeveréses sütőnél 100 fokra).
A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzájuk adva a cukrot, kemény habot verünk. (A habnak olyan keménynek kell lennie, hogy ha késsel belevágsz, stabilan megmaradjon a vágás nyoma.)
Hozzákeverjük a csipetnyi sót, az ecetet és a keményítőt és tovább verjük a habot még 2-3 percig.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a habból csillagcsővel karikákat rajzolunk.
Az habcsókokat a sütőbe tesszük. A sütési idő az én sütőmben kb. 45-50 perc (de ez erősen függ a sütőtől). Közben a sütőt egyszer sem szabad kinyitni. Sőt, a sütési idő leteltével meg kell várni, hogy a sütő kihűljön (ez még legalább 30 perc), és a sütőajtó csak ezután nyitható ki.
Tipp:
A habcsókokat sütés előtt megszórhatod cukorgyönggyel, darabos dióval, mogyoróval, mandulával.
A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a csipet sót, cukrot, tojást és a margarint. Jól összedolgozzuk, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejfölt, attól függően, mennyit vesz f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. Az almákat meghámozzuk és lereszelj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk felolvasztott és kicsit kihűtöt csokokádét. Belekeverjük a durvára darált mogyorót vagy diót. Jól összekeverjük és a mogyoró...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű