A tésztához:
45 dkg liszt
35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 cs sütöpor
1 cs vaniliás cukor
2 dl tej
A töltelékhez:
50 dkg finom túró
1 citrom reszelt héja
1 cs vaniliás cukor
izlés szerint porcukor
megszoráshoz:
porcukor
Előkészületi idő: 30 perc
A cukrot a tojásokal habosra kavarjuk,majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaniliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütöporos lisztet.
A tölteléket elkészitjük.A tészta felét egy sütöpapirral kibélelt.25x35 cm-es tepsibe kanalazzuk,erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimitjuk.
Elömelegitett sütöben,mérsékelt höfokon (140 C ) készre sütjük ha kihült, porcukorral meghitjük.
jó etvágyat kivánok!
Szakács: babi
1. Az epret megmossuk és felezzük. 2. A töltelék hozzávalót egy evőkanál búzadara kivételével kikeverjük. 3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet, cukrot, mákot, tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a felvert tojásokat, a felolvasztott vajat, a reszelt citromhéjat. Mindezt összekeverjük. Vajazott, lisztezett, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat simára keverem, és máris kész a torták, sütemények bevonására alkalmas máz.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a négyféle tölteléket készítjük elő. Az almatöltelékhez az almát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük (aki jobban szereti, nagylyukú reszelőn le is reszelheti). Mézzel, fah...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz