A tésztához:
45 dkg liszt
35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 cs sütöpor
1 cs vaniliás cukor
2 dl tej
A töltelékhez:
50 dkg finom túró
1 citrom reszelt héja
1 cs vaniliás cukor
izlés szerint porcukor
megszoráshoz:
porcukor
Előkészületi idő: 30 perc
A cukrot a tojásokal habosra kavarjuk,majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaniliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütöporos lisztet.
A tölteléket elkészitjük.A tészta felét egy sütöpapirral kibélelt.25x35 cm-es tepsibe kanalazzuk,erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimitjuk.
Elömelegitett sütöben,mérsékelt höfokon (140 C ) készre sütjük ha kihült, porcukorral meghitjük.
jó etvágyat kivánok!
Szakács: babi
A kekszet összetörjük és hozzákeverjük a vajat, egy 24 cm átmérőjű kerek tortaformába simítjuk és 190 fokon sütjük 10 percen át. A cukrot és a kukoricalisztet egy tálban összekever...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, felnégyeljük, és 5 dkg cukorral meghintett sütőformába tesszük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és a vaníliakivonattal. A tetejére k...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A kinyújtott tésztát terítsük ki, és kenjük meg vékonyan vízzel. 2. Hintsük meg cukorral és a darált mogyoróval a tésztát. Tekerjük fel hosszá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA réteslapokat kétfelé osztjuk, az egyik felével kibéleljük egy közepes nagyságú tepsi alját és oldalait, amelyet előzőleg kivajaztunk. A lapokat meglocsoljuk olvasztott zsírral. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű