Családireceptkönyv.hu

Kavart túros


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

45 dkg liszt

35 dkg cukor

4 tojás

25 dkg margarin

1 cs sütöpor

1 cs vaniliás cukor

2 dl tej

A töltelékhez:

50 dkg finom túró

1 citrom reszelt héja

1 cs vaniliás cukor

izlés szerint porcukor

megszoráshoz:

porcukor


Előkészületi idő: 30 perc

Elkészítés:


A cukrot a tojásokal habosra kavarjuk,majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaniliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütöporos lisztet.

A tölteléket elkészitjük.A tészta felét egy sütöpapirral kibélelt.25x35 cm-es tepsibe kanalazzuk,erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimitjuk.

Elömelegitett sütöben,mérsékelt höfokon (140 C ) készre sütjük ha kihült, porcukorral meghitjük.

jó etvágyat kivánok!

Szakács: babi

Kavart túros

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar New York sajttorta
New York sajttorta

A kekszet összetörjük és hozzákeverjük a vajat, egy 24 cm átmérőjű kerek tortaformába simítjuk és 190 fokon sütjük 10 percen át. A cukrot és a kukoricalisztet egy tálban összekever...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fordított almatorta
Fordított almatorta

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, felnégyeljük, és 5 dkg cukorral meghintett sütőformába tesszük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és a vaníliakivonattal. A tetejére k...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csokoládés malacfül (Max konyhája)
Csokoládés malacfül (Max konyhája)

1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A kinyújtott tésztát terítsük ki, és kenjük meg vékonyan vízzel. 2. Hintsük meg cukorral és a darált mogyoróval a tésztát. Tekerjük fel hosszá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Vargabéles nagyi módra (tejes)
Vargabéles nagyi módra (tejes)

A réteslapokat kétfelé osztjuk, az egyik felével kibéleljük egy közepes nagyságú tepsi alját és oldalait, amelyet előzőleg kivajaztunk. A lapokat meglocsoljuk olvasztott zsírral. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk