liszt
tojás
prézli (zsemlemorzsa)
olaj
hagyma
A recept elkészítéséhez külön tálakba helyezzük el a lisztet, tojást és a prézlit is. Fogjuk a hagymát és felkarikázzuk, majd egyenként az alapanyagokba forgatjuk őket. Mikor ezzel készen vagyunk, olajban kisütjük és már ehetjük is.
Remek köret grillezett husik mellé, mennyei, kívül ropogós, belül krémes. Egy cseréptálba terítettem nagyszemű sót, csak annyit, ami elfedte az alját. Erre szórtam friss rozmaring...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát. Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek olaj) több...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesA céklákat 10 percre beáztatjuk langyos vízbe, aztán alaposan megsikáljuk, a szárcsonkot és gyökérvéget levágjuk, majd karcsú gerezdekre vágjuk. Nem feltétlenül kell meghámozni, me...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepessmile hangulatjel A burgonyát héjában 3/4-re megfőzzük majd hosszában félbe vágjuk és karalábévájóval vagy kanál segítségével kívájjuk a közepét!Ezt se dobjuk ki mert a töltött kru...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű