menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis csirkecomb vele sült körettel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 egész tanyasi csirkecomb
1 kg újkrumpli
1 db citrom
2-3 marék olajbogyó
6-8 gerezd fokhagyma
3-4 db babérlevél
1 dl fehérbor
4 ek olívaolaj
A hús pácolásához:
ízlés szerint só
2 teáskanál ételízesítő
ízlés szerint őrölt színes bors
ízlés szerint őrölt szerecsendió
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál kakukkfű

Elkészítés:


A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze. A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (v. egy egész éjszakát) állni, hogy az ízek kellően átjárják a húst.
Egy nagyobb tepsibe öntsük bele a bort, az olívaolajat, és helyezzük egymásmellé a befűszerezett combokat, tegyük közé a babérlevelet, héjastól a fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott citromot, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst.
Az újkrumplit egy dörzsis szivaccsal dörzsöljük át, mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Ezután szórjuk meg sóval, és forgassuk alaposan össze.
Vegyük ki a sütőből a tepsit, és locsoljuk meg a húst a szafttal, majd tegyük köré félbevágott újkrumplit, szórjuk meg az olajbogyóval, és tegyük vissza a sütőbe.
Ezután addig süssük, még a krumpli puhára, és a hús szép pirosra sül. (közben locsoljuk meg a húst a szafttal)
Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd ízlés szerint tegyünk mellé a krumpliból, olajbogyóból, és a sült fokhagymából, majd úgy kínáljuk.

Tepsis csirkecomb vele sült körettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Klasszikus túrógombóc
Klasszikus túrógombóc

Áttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet só belekerülhet, és állni hagyjuk 3-4 órát is, hogy megdagadjon a búzadara. Ha rendbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babos-virslis egytál
Babos-virslis egytál

A szalonnát felkockázzuk, és kiolvasztjuk a zsírját. A hagymát is felkockázzuk, és a szalonnához adva azt is megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, levével együtt hozzáöntjü...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Vagdalt hús krumplival
Vagdalt hús krumplival

A bagettet leöntjük tejjel és hagyjuk ázni. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. A darált húshoz hozzáadjuk a 2 evőkanál fűszerkeveréket, a tejből kinyomkodott bag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Pásztortarhonya
Pásztortarhonya

1. Vágjuk apró kockákra a szalonnát, a meghámozott krumplit, a paprikát, a hagymát és a paradicsomot. A kolbászt karikázzuk, a húst kockázzuk fel. 2. A szalonnát süssük zsírjára,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk