kb fél kiló bőrős virsli
10 dkg liszt
fél tk sütőpor
20 dkg kukoricadara
1 tk cukor
1 tojás
1,5 dl tej
só
bors
petrezselyem
zúzott fokhagyma ízlés szerint
A tojás a cukorral felverjük, hozzáadjuk a tejet, sót, borsot, petrezselymet, zúzott fokhagymát ízlés szerint. A lisztbe keverjük a sütőport, a kukoricadarát, azt is apránként belekeverjük a tojásos masszához, jó sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. A virslit bambuszpálcikára húzzuk, lisztbe forgatjuk, majd a tésztába. Kissé lecsepegtetjük és forró olajban aranybarnára sütjük.
Kevés zsiradékon rántást készítünk liszttel és fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet. Ha sűrített paradicsommal készítjük, akkor kikeverjük vízzel, és ezt a levet adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA párizsit kb. 1 cm vastagságúra szeleteljük. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűAz olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát. Fűszerezem. Felöntöm kevés vízzel. A tejfölt összekeverem a liszttel, és besűrítem vele az alapot. Beleteszem a széles karikákra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható!), majd lé...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű