2 db előrefagyasztott leveles tészta lap
4 pár virsli
1 db tojás
szezámmag
Az előrefagyasztott leveles tésztát kiengedjük. Ha szükséges, ki is nyújtjuk felengedés után. (kb. fél cm vastagságú legyen.)
A tésztát 6 cm* 8 cm-es darabokra vágjuk, a darabkák széleit bekenjük tojással.
A darabok közepébe virslidarabot csavarunk. A tésztát kívülről is megkenjük tojással. A tetejére szórhatunk szezámmagot.
Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 200°C-on 15-20 percig sütjük.
A túrót, tojásokat és búzadarát összekeverjük és pihentetjük. Gombócokat formálunk és sós vízben kifőzzük. Zsemlemorzsát pirítunk olajon, majd a zsemlemorzsába forgatva lepirítju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeleg tejbe tesszük az 1 mk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejére kevés lisztet szórunk. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, kevés vízzel, sóval elkeverjük. Ezzel k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászkrémet elkészítjük. Ehhez kolbászt meghámozzuk és a többi hozzávalóval együtt kockára aprítjuk. Ezután berakunk mindent az aprítóba, és krémesre aprítjuk. A következő lép...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű