400 g sárga gyengebab
1 fej vöröshagyma
200 g kolbász
olaj
1 db pörkölt kocka
ízlés szerint ételízesítő
3 db babérlevél
1 liter víz
A habaráshoz:
2 dl hideg víz
4 evőkanál rozsliszt (de bármilyen jó)
2 dl tejföl
1 evőkanál ecet
A vöröshagymát apróra, a kolbászt karikára vágom. Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd a kolbászt dobom bele, végül a vajbabot kicsit egybe dinsztelem.
Befűszerezem és felöntöm vízzel.
Mikor puha a bab, elkészítem a habarást.
Majd a főzelékbe öntöm állandó keverés mellett összeforralom.
Puha kenyérrel kínálom.
Megtisztítjuk és lereszeljük a sárgarépát. Hozzáadunk egy evőkanál vizet és az olajon puhára pároljuk. A tűzről levéve rászórjuk a lisztet, jól összekeverjük, majd a tejjel és a...
Elkészítési idő:A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, szárát meghámozzuk. (A fagyasztott brokkolit kevés olajon kiolvasztjuk, majd egyből pároljuk.) Úri gusztusunk szerint előkészí...
Elkészítési idő: 25 percNagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd 5-7 perc alatt üvegesre dinszteljük rajta a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a zöldbabot és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és kis...
Elkészítési idő: