400 g sárga gyengebab
1 fej vöröshagyma
200 g kolbász
olaj
1 db pörkölt kocka
ízlés szerint ételízesítő
3 db babérlevél
1 liter víz
A habaráshoz:
2 dl hideg víz
4 evőkanál rozsliszt (de bármilyen jó)
2 dl tejföl
1 evőkanál ecet
A vöröshagymát apróra, a kolbászt karikára vágom. Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd a kolbászt dobom bele, végül a vajbabot kicsit egybe dinsztelem.
Befűszerezem és felöntöm vízzel.
Mikor puha a bab, elkészítem a habarást.
Majd a főzelékbe öntöm állandó keverés mellett összeforralom.
Puha kenyérrel kínálom.
A lencset jol atmossuk es, a kockara vagott hagymaval,fokhagymaval,soval,borssal,vegetaval foni tesszuk,annyi vizzel,hogy jol ellepje,ha a vizet elfotte,de meg nem puha,akkor potol...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA főzelékhez a vajat olvasszuk össze 1 ek olajjal. Borítsuk rá a hagymát, finoman sózzuk majd pároljuk 4-5 percig. Reszeljük rá a fokhagymát, szórjuk meg a curryvel majd forgassuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, szárát meghámozzuk. (A fagyasztott brokkolit kevés olajon kiolvasztjuk, majd egyből pároljuk.) Úri gusztusunk szerint előkészí...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű