400 g sárga gyengebab
1 fej vöröshagyma
200 g kolbász
olaj
1 db pörkölt kocka
ízlés szerint ételízesítő
3 db babérlevél
1 liter víz
A habaráshoz:
2 dl hideg víz
4 evőkanál rozsliszt (de bármilyen jó)
2 dl tejföl
1 evőkanál ecet
A vöröshagymát apróra, a kolbászt karikára vágom. Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd a kolbászt dobom bele, végül a vajbabot kicsit egybe dinsztelem.
Befűszerezem és felöntöm vízzel.
Mikor puha a bab, elkészítem a habarást.
Majd a főzelékbe öntöm állandó keverés mellett összeforralom.
Puha kenyérrel kínálom.
A tököt kevés vízben (elég sok levet enged) tesszük fel főni sóval és kevés ecettel. Közben zsemleszínű rántást készítünk, melybe beledinszteljük a vöröshagymát, megszórjuk kevés p...
Elkészítési idő: 1/2 óraA lencsét odateszem főzni, annyi vízzel, hogy ellepje. Teszek hozzá babérlevelet egy kis fej vöröshagymát. Nem áztatom előre a lencsét hamar puhul. ha elkészült berántom, ízesítem...
Elkészítési idő:A sárgaborsót előző nap vízbe áztatjuk. Másnap leöntjük róla az áztatóvizet, lábaskába tesszük, felöntjük vízzel és feltesszük főni. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk,...
Elkészítési idő: 30 perc1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikára vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. 2....
Elkészítési idő: