menu

Családireceptkönyv.hu

Gombapaprikás galuskával


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g fehér csiperke gomba
500 g barna csiperke gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom

bors
fűszerpaprika
2 ek kacsazsír
1 kk kakukkfű

Elkészítés:


A kockára vágott hagymát a kacszsíron dinsztelni kezdem, majd hozzáadom a felcsíkozott zöldpaprikát, darabolt paradicsomot. Mikor üveges lesz a tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát.

A megtisztított, megmosott, feldarabolt gombát óvatosan hozzákeverem.

Visszateszem a lángra, sózom borsozom. Vizet nem öntök hozzá, mert a gomba bőven ereszt annyit amennyi kell. Közepes lángon kb. 25 percig főzöm fedő nélkül, óvatosan keverve.

Mikor elegendő víz elfőtt, de még a gomba ropogós, hozzáadom a kakukkfüvet. Egyet rottyan vele és kész. Nokedlival, de rizzsel is fogyasztható.

Gombapaprikás galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brokkolis-sajtos kenyér
Brokkolis-sajtos kenyér

Először a tészta hozzávalóit bedagasztottam, rugalmas, jól kezelhető tészta legyen. Kenyérsütőgépben kicsit kevesebb víz is elegendő hozzá. Kelesztőtálba tettem, hagytam duplájára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Tejfölös-mustáros tarja sajtos burgonyapürével
Tejfölös-mustáros tarja sajtos burgonyapürével

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sóval mindkét oldalukat bedörzsöljük, és 1/2 órát pihenni hagyjuk. A tejfölt simára keverjük a mustárral, megmártjuk benne a tarja mindkét old...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Csirke cordon bleu tészta
Csirke cordon bleu tészta

A tésztát sós vízben előfőzzük. Nem kell készre főzni, mert még meg is sütjük. Egy olyan jénai edénybe szedjük, amiben sütni fogjuk. 2-3 ek olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Csirkés-gombás rétes
Csirkés-gombás rétes

A húst falatnyi darabokra vágjuk, majd késes aprítóval ledaráljuk. Összekeverjük a mézzel, a szójaszósszal, 1 evőkanál olívaolajjal, és lefedve 15 percre hűtőbe tesszük. Közben meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk