Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 csapott kanál só
1-1.5 dl olaj
pici cukor
tej vagy víz az élesztőhöz
olaj a kisütéshez

Elkészítés:


Az élesztőt a kevés cukorral a langyos tejben (vízben) fölfuttatjuk.

A lisztet egy tálba téve belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk az élesztőt. Annyi langyos vizet adunk még hozzá, hogy kicsit keményebb galuska tésztát kapjunk. Végül bele dolgozzuk az olajat. Lisztel megszórva kb. egy órát kelesztjük.

Ha megkelt, egy olajozott deszkára borítjuk, és fánkszaggatóval kiszúrjuk. Nekem tíz db jött ki. (Nem kell széthúzni szaggatás előtt!)

Így hagyom még pihenni, amíg az olaj fölforrósodik. Azután kicsit meghúzva körben a szélét, a forró olajban (első felét fedő alatt) kisütöm.
Én ma csak tejfölt, sajtot tettem rá, de lehet káposztásat, túrósat is csinálni belőle. Akkor előkészítjük a bele valókat, a kihúzott lángos felébe teszünk egy kanállal, a másik felét ráhajtva (jól összenyomva a széleket) sütjük.

Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Édes savanyú szósz
Édes savanyú szósz

Daraboljuk fel a zöldségeket. Tegyük bele a cukrot, sót, az olajat, és 45 percig főzzük. Öntsük rá az ecetet, és még főzzük 5 percig. Tiszta üvegekbe öntjük, és száraz dunsztba rak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Eszter
Karamellás dió
Karamellás dió

Keverd össze a fahéjat a cukorral és a sóval, majd az egészet rázd össze alaposan egy zacskóban, és tedd félre. Ezután keverd össze a tojásfehérjét, a vaníliát és minimális, körül...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Lángos
Lángos

Az elesztot felfuttatjuk a tejben, cukorral. Majd a tobbi hozzávalóból lágy tésztát készitunk. Duplájára kelesztjuk, bo olajban kerek lángosokat kisutjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk