Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lencsefőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g lencse
250 g virsli
100 g füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2-3 db babérlevél
ízlés szerint só
1 teáskanál bors
1 teáskanál ételízesítő
1 db pörkölt szaft kocka
1 teáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál mustár
1 l víz

Elkészítés:


Előző este beáztatjuk a megmosott, meg tisztított lencsét. Másnap leszűrjük.

A hagymát apróra vágjuk. A szalonnát fölkockázzuk és zsírjára sütjük. A zsírban üvegesre pirítjuk a hagymát, és a karikára vágott virslit.

Hozzáadjuk a szalonnát a lencsét, a fűszereket és felöntjük vízzel, és puhára főzzük.

A lencséből kiveszünk kb. 100 g-ot és ételízesítős vízben puhára főzzük.

Ha megfőtt a lencsénk leszűrjük, és turmixgépbe tesszük.

Leturmixoljuk, majd a meg főtt főzeléket besűrítjük vele.

Engedjük összeforrni, és már tálalhatjuk a főzeléket. Aki szereti a tányérján tehet bele ízlés szerint tejfölt.

Lencsefőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás salátafőzelék babáknak
Almás salátafőzelék babáknak

A saláta leveleit egyesével alaposan megmossuk, és kisebb darabokra tépkedjük. A krumplit hámozzuk, felkockázzuk. Párolóbetétben egymás után készítjük el a zöldségeket: a krumpli...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

1 A lencsét előző este alaposan átmossuk, beáztatjuk. Bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert könnyen felszívja reggelre mindet! 2 A hozzávalóknál olvashat...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Patiszonfőzelék
Patiszonfőzelék

A patiszonokat sugár irányban nagyobb cikkekre vágjuk, meghámozzuk, az esetleges magokat kikaparjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát is nagylyukú reszelőn lereszelj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vöröslencsés sárgaborsó
Avatar Sinka Ferencné Kedvelnék
Vöröslencsés sárgaborsó

Tegyük fel a sárgaborsót főni az apróra vágott vagy reszelt hagymával és egy kis sóval a megadott vízmennyiség felében. Ha felforrt, vegyük közepesre a lángot, és főzzük a borsót p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk