300 g lencse
250 g virsli
100 g füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2-3 db babérlevél
ízlés szerint só
1 teáskanál bors
1 teáskanál ételízesítő
1 db pörkölt szaft kocka
1 teáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál mustár
1 l víz
Előző este beáztatjuk a megmosott, meg tisztított lencsét. Másnap leszűrjük.
A hagymát apróra vágjuk. A szalonnát fölkockázzuk és zsírjára sütjük. A zsírban üvegesre pirítjuk a hagymát, és a karikára vágott virslit.
Hozzáadjuk a szalonnát a lencsét, a fűszereket és felöntjük vízzel, és puhára főzzük.
A lencséből kiveszünk kb. 100 g-ot és ételízesítős vízben puhára főzzük.
Ha megfőtt a lencsénk leszűrjük, és turmixgépbe tesszük.
Leturmixoljuk, majd a meg főtt főzeléket besűrítjük vele.
Engedjük összeforrni, és már tálalhatjuk a főzeléket. Aki szereti a tányérján tehet bele ízlés szerint tejfölt.
Egy 3-4 literes fazékban, közepes lágon összeolvasztjuk a vajat az olajjal. Rádobjuk az aprított hagymát, finoman sózzuk és 3-4 percig fonnyasztjuk. Egy-egy kanál vízzel meglocsolj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot megpucoljuk (levégezzük, leszálazzuk), és 2 cm-es darabokra szeljük.A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük a kókuszzsíron (pirítjuk, majd egy pici vízzel felöntve f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főzelékfélék bevezetését burgonyával kezdjük. A burgonya semleges ízű, könnyen emészthető, tápláló főzelékalap. A kockákra vágott krumplit annyi sós vízbe tesszük fel főni, hogy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1: A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, és egyforma kis kockákra vágjuk. 2: A margarint egy lábasban felolvasztjuk, és megpirítjuk benne a cukrot, majd rátesszük a karalábé- é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű