300 g lencse
250 g virsli
100 g füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2-3 db babérlevél
ízlés szerint só
1 teáskanál bors
1 teáskanál ételízesítő
1 db pörkölt szaft kocka
1 teáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál mustár
1 l víz
Előző este beáztatjuk a megmosott, meg tisztított lencsét. Másnap leszűrjük.
A hagymát apróra vágjuk. A szalonnát fölkockázzuk és zsírjára sütjük. A zsírban üvegesre pirítjuk a hagymát, és a karikára vágott virslit.
Hozzáadjuk a szalonnát a lencsét, a fűszereket és felöntjük vízzel, és puhára főzzük.
A lencséből kiveszünk kb. 100 g-ot és ételízesítős vízben puhára főzzük.
Ha megfőtt a lencsénk leszűrjük, és turmixgépbe tesszük.
Leturmixoljuk, majd a meg főtt főzeléket besűrítjük vele.
Engedjük összeforrni, és már tálalhatjuk a főzeléket. Aki szereti a tányérján tehet bele ízlés szerint tejfölt.
Az almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk fel vékony kis kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníl...
Elkészítési idő: 45 percA csirkemellet csíkokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, majd a felforrósított olívaolajon, egy mélyebb serpenyőben megpirítjuk. A fokhagymát összezúzzuk, rádobjuk, amint érződik az...
Elkészítési idő:A legkevésbé gyakorolt, de a legfinomabb és legegészségesebb sűrítési fajta, amikor a főzeléket a saját alapját képező zöldségfajtájával sűrítjük. Ennek módja, hogy a készül...
Elkészítési idő:Tehát az olajat felhevítettem egy lábasban, rádobtam a borsót, átkevertem és fedő alatt néhány percig pároltam. Ez után megszórtam liszttel és kevergetve kissé megpirítottam rajta....
Elkészítési idő: