menu

Családireceptkönyv.hu

Lencsefőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g lencse
250 g virsli
100 g füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2-3 db babérlevél
ízlés szerint só
1 teáskanál bors
1 teáskanál ételízesítő
1 db pörkölt szaft kocka
1 teáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál mustár
1 l víz

Elkészítés:


Előző este beáztatjuk a megmosott, meg tisztított lencsét. Másnap leszűrjük.

A hagymát apróra vágjuk. A szalonnát fölkockázzuk és zsírjára sütjük. A zsírban üvegesre pirítjuk a hagymát, és a karikára vágott virslit.

Hozzáadjuk a szalonnát a lencsét, a fűszereket és felöntjük vízzel, és puhára főzzük.

A lencséből kiveszünk kb. 100 g-ot és ételízesítős vízben puhára főzzük.

Ha megfőtt a lencsénk leszűrjük, és turmixgépbe tesszük.

Leturmixoljuk, majd a meg főtt főzeléket besűrítjük vele.

Engedjük összeforrni, és már tálalhatjuk a főzeléket. Aki szereti a tányérján tehet bele ízlés szerint tejfölt.

Lencsefőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Tárkonyos-joghurtos lencsefőzelék
Tárkonyos-joghurtos lencsefőzelék

Egy 3-4 literes fazékban, közepes lágon összeolvasztjuk a vajat az olajjal. Rádobjuk az aprított hagymát, finoman sózzuk és 3-4 percig fonnyasztjuk. Egy-egy kanál vízzel meglocsolj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros zöldbabfőzelék
Magyaros zöldbabfőzelék

A zöldbabot megpucoljuk (levégezzük, leszálazzuk), és 2 cm-es darabokra szeljük.A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük a kókuszzsíron (pirítjuk, majd egy pici vízzel felöntve f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alapfőzelék( 6 hótól )
Alapfőzelék( 6 hótól )

A főzelékfélék bevezetését burgonyával kezdjük. A burgonya semleges ízű, könnyen emészthető, tápláló főzelékalap. A kockákra vágott krumplit annyi sós vízbe tesszük fel főni, hogy...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Tejfölös karalábéfőzelék
Tejfölös karalábéfőzelék

1: A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, és egyforma kis kockákra vágjuk. 2: A margarint egy lábasban felolvasztjuk, és megpirítjuk benne a cukrot, majd rátesszük a karalábé- é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk