A krém:
250 g Rama margarin
150 g porcukor
8 dl tej
1 evőkanál liszt
80 g vaniliás pudingpor
8 db tojássárgája
A tészta:
6 g sütőpor
8 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
8 db tojásfehérje
A tetejére:
kb. 400 ml habtejszín
csokireszelék
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd belekeverem a sütőport és a lisztet.
A tésztát ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, elegyengetem, majd 180 C fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm.
A krémhez a tojássárgájához öntöm a pudingport, lisztet, és összekeverem. Ezután nagyon kicsi tejet adok hozzá, és robotgéppel eldolgozom, majd a további tejmennyiséget is kis adagokban adom hozzá, folyamatos keverés mellett, hogy csomómentes legyen.
A tejes pudingporos keveréket felteszem a gáztűzhelyre, és kis lángon, folyamatos kavargatás közben sűrűre főzöm. A kapott pudingos krémet levéve a tűzhelyről hagyjuk kihűlni, és kavargatjuk időközönként, hogy ne csomósodjon.
A Rama margarint kihabosítom a porcukorral.
A kihabosított Rama margarint és a pudingos krémet összeöntöm, és robotgéppel eldolgozom.
A habtejszínt kemény habbá verem robotgéppel, majd a pudingos krémet a tésztára simítom, ezután pedig a habtejszínt is a tetejére kenem.
Végül díszithetjük csokireszelékkel, csokidarabkákkal, vagy kakaóporral.
http://aprosef.hu/csokis_kokuszos_piskota_recept
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral, a vanílíáscukorral és a liszttel összefőzzük, folyamatosan kevergetve. Sűrű masszát kell kapni, amit hagyjunk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a kávét, a kockára vá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tepsi alját kirakjuk keksszel. A töltelékhez egy edényben összekeverjük a tejet, a pudingot, a vaníliás cukrot, a 4 tojás sárgáját és a zselatint. Ezt sűrű krémmé főzzük. Hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük. 2. A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával. 3...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű