A piskótához:
6 db tojás
12 evőkanál cukor
15 evőkanál liszt
4 evőkanál olaj
6 kanál víz
10 g sütőpor
A krémhez:
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
10 dkg fehér csoki
3 dl tejszín
5-10 dkg kókuszreszelék
10 g zselatin
A díszítéshez:
1-2 dl tejszín
raffaelló golyó
A piskótához az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, olajat, majd a sütőporos lisztet. Kapcsos tortaforma alját papírral béleljük, beleöntjük a masszát, és 180 C fokon megsütjük. (kb. 40 perc).
A krémhez 1 dl tejszínt melegítünk, beletördeljük a csokit, simára keverjük, kihűtjük. A zselatint 0.5 dl vízben megduzzasztjuk, melegítjük, majd hűtjük.
A mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a csokis tejszínt, a zselatint, a kókuszreszeléket, majd a maradék 2 dl keményre felvert tejszínhabot.
A tortalapot 3 lappba vágjuk, betöltjük a lapokat, kívülről is megkenjük, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Alkalomhoz illően dekoráljuk.
Tészta: A lisztet szitáljuk össze a sütőporral. A többi hozzávalót keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztes részt, gyúrjuk össze, fedjük le fóliával. Töltelék Keverjük össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForrásban lévő cukros tejben megfőzzük a búzadarát, és egy vízzel kiöblített tepsibe simítjuk. Ha megkötött ízlés szerinti krémmel megkenjük, és hűtőben lehűtjük. Kockára vágva tál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű