500 g krumpli
150 g finomliszt
1 db tojás
100 g sonka
100 g sajt
só
bors
A krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk.
Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem túl ragadós tésztát kapunk.
Kettészedjük a tésztát, kinyújtjuk amekkora a serpenyő és az egyik felét egy serpenyő aljába tesszük, majd rátesszük a sajtot és a sonkát. Erre helyezzük rá a tészta második felét.
Elkezdjük sütni, takarékon, hogy nehogy megégjen. Néha amikor már érezni a sült tészta illatát alá nézünk, hogy nem égett-e oda. Akkor jó, ha aranybarna a tészta. Ha elértük a megfelelő színt, kivesszük, és megsütjük a másik oldalát is.
A csirkemellet felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk és olajon üregesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot. Teszünk rá egy kis pirospaprikát és beletesszük a húst, majd felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük a tojással, a lereszelt vöröshagymával és áttört fokhagymával, a felaprított petrezselyemmel és a lereszelt sajttal, majd meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűShare on facebook Share on pinterest Share on email Húsvéti langalló vagy kenyérlángos Hozzávalók 1 nagy vagy 2 kisebb adaghoz 40 dkg kenyérliszt 2 dkg friss élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit meghámozzuk, és sós vízben enyhén puhára főzzük, majd leszűrjük a levét, és négy részre vágjuk. 2. A tojásból, lisztből, tejből, sűrű palacsintatésztát kavarunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz