menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás sajtos krumplilepény


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g krumpli
150 g finomliszt
1 db tojás
100 g sonka
100 g sajt

bors

Elkészítés:


A krumplit megfőzzük, majd pürésítjük, hozzáadjuk a tojást, sót és borsot, melyet ízlés szerint adagolunk.
Hozzáadunk annyi lisztet, ami felveszi a nedvességet, és egy nem túl ragadós tésztát kapunk.
Kettészedjük a tésztát, kinyújtjuk amekkora a serpenyő és az egyik felét egy serpenyő aljába tesszük, majd rátesszük a sajtot és a sonkát. Erre helyezzük rá a tészta második felét.

Elkezdjük sütni, takarékon, hogy nehogy megégjen. Néha amikor már érezni a sült tészta illatát alá nézünk, hogy nem égett-e oda. Akkor jó, ha aranybarna a tészta. Ha elértük a megfelelő színt, kivesszük, és megsütjük a másik oldalát is.

Sonkás sajtos krumplilepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szilvia
MÁKOS NUDLI
MÁKOS NUDLI

A krumplit megfőzzük héjában, meghámozzuk, majd áttörjük. Ha kihűlt, lisztezett deszkán összedolgozzuk a liszttel, a tojással és pici sóval. A tésztát kinyújtuk, ujjnyi csíkokra f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csodapalacsinta
Csodapalacsinta

A palacsintákat kisütjük. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával. A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban(ne áztassuk el). Kirak...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tönkölykenyér
Tönkölykenyér

Az élesztőt belekeverjük a lisztbe. Hozzákeverjük a sót és a szőlőcukrot. Beleöntjük a vizet és az olajat. Jól összegyúrjuk. Félrerakjuk kelni (kb. 1 óra) letakarva. Amikor m...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Császármorzsa
Császármorzsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk