1 db egész csontozott csirkemell
1 csokor medvehagyma
1 fej közepes vöröshagyma
1 dl tejszín 20%-os
1,5 dl tej
1 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
500 g száraztészta (köretnek)
Felkockázom a hagymát és ameddig a csirkemellet felcsíkozom üvegesre pirítom.
Hozzáadom a csirkemellet sózom borsozom fehéredésig pirítom.
A jól átmosott medvehagymát felcsíkozom majd hozzá adom a lepirított csirkemellhez.
Kicsit átfonnyasztom a medvehagymát a csirkemellel hogy kiadja a fenséges ízét. Felöntöm tejszínnel átforralom majd a csomómentesre kevert tejjel besűrítem. Pár percig még összeforralom.
Köretként tésztával tálalom, de ízlés szerint rizzsel is remek lehet.
A csirkemelleket enyhén megsózzuk, majd mindkét oldalukon átsütjük. Mikor kisültek, kivesszük a zsiradékból, és egymásra fektetjük őket. Ugyanabban a serpenyőben a visszamaradt...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy edénybe készítjük a hús kivételével. Sót nem adunk hozzá. Alaposan összekeverjük, amíg homogén eleggyé válik. A csirkemellet feldaraboljuk , és beleöntjük az o...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kacsamell bőrét bekockázzuk, bedörzsöljük borssal, majoránnával, kakukkfűvel, valamint a zúzott fokhagymával. Olajjal bekenjük, folpackba csomagoljuk, és egy éjszakára a hűtőbe t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkeszárnyat megmosom, ételizesítőbe forgatom szárazra törlöm, a szárnyak közé teszem a szívtől megszabadított csirkemájat és a csirkeszárnyba helyezett, majd lisztbe, tejjel h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű