4 egész tanyasi csirkecomb
1 kg újkrumpli
1 db citrom
2-3 marék olajbogyó
6-8 gerezd fokhagyma
3-4 db babérlevél
1 dl fehérbor
4 ek olívaolaj
A hús pácolásához:
ízlés szerint só
2 teáskanál ételízesítő
ízlés szerint őrölt színes bors
ízlés szerint őrölt szerecsendió
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál kakukkfű
A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze. A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (v. egy egész éjszakát) állni, hogy az ízek kellően átjárják a húst.
Egy nagyobb tepsibe öntsük bele a bort, az olívaolajat, és helyezzük egymásmellé a befűszerezett combokat, tegyük közé a babérlevelet, héjastól a fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott citromot, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst.
Az újkrumplit egy dörzsis szivaccsal dörzsöljük át, mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Ezután szórjuk meg sóval, és forgassuk alaposan össze.
Vegyük ki a sütőből a tepsit, és locsoljuk meg a húst a szafttal, majd tegyük köré félbevágott újkrumplit, szórjuk meg az olajbogyóval, és tegyük vissza a sütőbe.
Ezután addig süssük, még a krumpli puhára, és a hús szép pirosra sül. (közben locsoljuk meg a húst a szafttal)
Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd ízlés szerint tegyünk mellé a krumpliból, olajbogyóból, és a sült fokhagymából, majd úgy kínáljuk.
A bacont kockázzuk fel, pirítsuk meg, majd szűrjük le és adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget. Keverjük hozzá a krémsajtot, a feldarabolt szárított paradicsomot és a hegyes er...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst apró kockákra vágom,sózom,majd kisütöm. Egy másik edényben a cukrot világosbarnára megolvasztom,és a szegfűszeggel és a fahéjjal ízesítem.Hozzáadom a narancslét,ekkor a kar...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA húsokról a zsírt, amennyire lehet mindig leszedjük. Inkább kacsazsírt tegyünk alá. A húst besózzuk, mustárral megkenjük, borsikafűvel bedörzsöljük, és egy tűzálló tálba helyezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű