Családireceptkönyv.hu

Tepsis csirkecomb vele sült körettel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 egész tanyasi csirkecomb
1 kg újkrumpli
1 db citrom
2-3 marék olajbogyó
6-8 gerezd fokhagyma
3-4 db babérlevél
1 dl fehérbor
4 ek olívaolaj
A hús pácolásához:
ízlés szerint só
2 teáskanál ételízesítő
ízlés szerint őrölt színes bors
ízlés szerint őrölt szerecsendió
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál kakukkfű

Elkészítés:


A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze. A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (v. egy egész éjszakát) állni, hogy az ízek kellően átjárják a húst.
Egy nagyobb tepsibe öntsük bele a bort, az olívaolajat, és helyezzük egymásmellé a befűszerezett combokat, tegyük közé a babérlevelet, héjastól a fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott citromot, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst.
Az újkrumplit egy dörzsis szivaccsal dörzsöljük át, mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Ezután szórjuk meg sóval, és forgassuk alaposan össze.
Vegyük ki a sütőből a tepsit, és locsoljuk meg a húst a szafttal, majd tegyük köré félbevágott újkrumplit, szórjuk meg az olajbogyóval, és tegyük vissza a sütőbe.
Ezután addig süssük, még a krumpli puhára, és a hús szép pirosra sül. (közben locsoljuk meg a húst a szafttal)
Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd ízlés szerint tegyünk mellé a krumpliból, olajbogyóból, és a sült fokhagymából, majd úgy kínáljuk.

Tepsis csirkecomb vele sült körettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fokhagymás-chilis csirkemell csíkok
Fokhagymás-chilis csirkemell csíkok

Elsőnek a párolt rizst készítjük el, az készül el legtovább. A rizst a kókuszolajon addig futtatjuk, amíg kifehéredik. Ekkor hozzáöntünk dupla mennyiségű forró vizet, sózzuk és lef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkepaprikás
Csirkepaprikás

Két evőkanál olajon átkeverjük a földarabolt hagymát, megszórjuk fél kávéskanál őrölt köménnyel, pár csipet őrölt borssal, hozzáadjuk a csirkét, körbepirítjuk, aztán megszórjuk pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült csirkecomb és petrezselymes burgonya
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Sült csirkecomb és petrezselymes burgonya

220 fok légkeverésen, kb. 40-45 perc. Egyszer megfordítva a hús.

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Pikáns bundában sült csirkemell falatok
Pikáns bundában sült csirkemell falatok

A csirkemelleket csíkokra vágjuk, megszórjuk a fűszersó keverékkel. Kb. 15 percig állni hagyjuk. A lisztet ketté vesszük, egyik feléhez hozzá keverjük a megmaradt fűszersót....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk