1 l tej
4 db tojássárgája
10 dkg cukor
40 g vaníliás puding
2 csomag vaníliás cukor
2 dkg vaj/margarin
vaníliaaroma (pár csepp)
8 dl tejet felteszem főni, a maradék 2 dl-ben elkeverem a pudingport, tojássárgáját, cukrokat.
Ha felforrt a 8 dl tej, hozzáöntöm a 2 dl pudingos cukros tejet, besűrítem.
Még forrón belekeverem a margarint/vajat és öntök hozzá pár csepp vaníliaaromát.
Előbb keverd el a száraz alapanyagokat egy kisebb lábosban, majd öntsd fel az almalével, és a citrommal. Folyamatos kevergetés közben főzd közepes lángon. Eleinte jó habos, de no...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát az olajon 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal, tárkonnyal, majd meghintjük az átszitált liszttel. Lassan felöntjük a csirkelével, és hozzáöntjük a vörösbort, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsféléket elégséges fél órán át pácolni benne, a citrom miatt semmiképpen ne pácoljuk 40 percnél tovább a húsféléket. Ha elhagyjuk a citromot, akkor akár egy éjszakán át is páco...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lereszelt cheddar sajtot és a kukoricakeményítőt egy lábasba tesszük és közepes lángon elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a tejet és egy kézi habverővel alaposan elkeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű