- 3 dl frissen facsart narancslé
- 1 narancs reszelve héja
- 7 dkg cukor
- 1 evők. étkezési keményítő
A narancslét a cukorral elkeverjük, felforraljuk, beleszórjuk a reszelt narancshéjat.
A keményítőt nagyon kevés hidegvízben feloldjuk, a cukros narancsléhez adjuk, és besűrítjük.
A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön halvány aranyszínűre (nem barnára) pirítjuk. A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett apránként h...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézA burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a vajat és a tejfölt és robotgéppel összedolgozzuk. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 egész tojást és a 2 tojás sárgáját kicsit felverjük. Az egyik narancs héját lereszeljük és félretesszük. Kifacsarjuk a narancsok levét, majd a vaj felével, a cukorral és az e...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A joghurtot sóval, borssal, mentával elkeverjük, majd belereszeljük a fokhagymát és az uborkát, aminek kivágtuk a vizes részét a közepén. 2. Összekeverjük, és betesszük a hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű